Retailerul danez de mobilier si accesorii JYSK, cu afaceri la nivel global de 2,53 miliarde de euro, este interesat de colaborari cu producatori romani de mobila si saltele pentru magazinele din Europa Centrala si de Est.

Grupul JYSK are peste 2.100 de magazine in 35 de tari si cel putin o data pe saptamina toate unitatile companiei primesc livrari de la unul dintre cele sapte centre de distributie situate in Europa – pe langa centrul pe care retailerul il are in China.

Produsele comercializate in unitatile din Romania provin in mare parte din Danemarca, Polonia, Romania, China, Indonezia si Vietnam. JYSK opereaza in momentul de fata in Romania 14 magazine si are in plan sa ajunga la o retea de 100 de magazine pe termen mediu.

“In cadrul grupului JYSK estimam ca vom deschide aproximativ 120 de magazine noi in 2014. Planurile de expansiune pe termen mediu aprobate de JYSK Nordic sunt: 100 magazine in Romania si 35 in Bulgaria. Esential pentru noi este sa gasim locatii potrivite si conditii contractuale bune pentru zonele in care ne vom dezvolta. Suprafata medie a unui magazin JYSK Nordic este de 1000 mp, iar magazinele din Romania sunt ceva mai mari. Bineinteles, una dintre prioritatile noastre este adaptarea la sistemul JYSK Nordic din toate punctele de vedere: layout magazine, sortimente si gama de produse, sistem informatic si sistem de management. Astfel, anul acesta toate magazinele din Romania vor trece printr-o perioada de remodelare”, a declarat Alex Bratu, director general JSYK Romania si Bulgaria.

In luna martie a anului trecut, JYSK Nordic a devenit proprietarul unitatilor din Romania si Bulgaria, deschise initial in franciza, managementul celor doua tari reunindu-se intr-un sediu central la Bucuresti.

Citeste si:
Carrefour Romania lanseaza un nou concept de magazin
Carrefour Romania lanseaza un...

In Romania si Bulgaria reteaua JYSK a functionat in regim de franciza din 2007, respectiv 2005.

Primul magazin JSYK a fost deschis in Danemarca in 1979. Fondatorul companiei este Lars Larsen, care mai detine si lanturile de retail din domeniul mobilierului - Bolia.com, IDEmøbler si ILVA. JYSK are peste 2.100 de magazine si 18.500 de angajati in 35 de tari. In Germania si Austria are numele de Dänisches Bettenlager, iar JYSK este folosit in restul lumii.

Compania a raportat anul trecut vanzari de circa 2,53 mld. euro, in crestere cu 6%. Cifra de afaceri a tuturor companiilor ce fac parte din Lars Larsen Group este in prezent de 2,9 miliarde de euro.

Citeste si:
Penny Market deschide doua magazine in Sibiu si Roman
Penny Market deschide in...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Selgros a deschis un nou magazin, in format nou, in Baia Mare