Elevii liceelor cu profil tehnic din Zalau vor putea invata intr-un laborator modern de electronica si automatizari, inaugurat astazi la Liceul Tehnologic „Alesandru Papiu Ilarian” (API), in urma unei investitii in valoare de 240.000 de dolari realizate de TenarisSilcotub.

Noul laborator este dotat cu sapte calculatoare pentru simularea virtuala a circuitelor si a schemelor si patru standuri in care elevii vor putea realiza in practica circuitele proiectate si validate in prealabil prin softul specializat instalat pe calculatoare.Acesta este disponibil pentru elevii tuturor liceelor tehnologice din judetul Salaj.

Investitia face parte din programul STEP (Strengthening Technical Education Program), prin care TenarisSilcotub sprijina dezvoltarea invatamantului tehnic.

„Este esential sa creeze si sa sprijine programe care stabilesc legaturi intre cunostintele teoretice si practica industriala. Resursele aduse prin acest proiect ofera o oportunitate fantastica studentilor sa dobandeascaexperienta, dar si o intelegere reala a proceselor tehnologice, astfel incat vor fi mai bine pregatiti pentru cerintele de pe piata muncii”, a declarat Michele DellaBriotta, area manager Tenaris pentru Europa de Est.
TenarisSilcotub a investit in acest proiect suma de 240.000 de dolari, in timp ce Primaria Municipiului Zalau a contribuit cu 13.000 de dolari pentru modernizarea spatiului in care functioneaza laboratorul.Echipamentele si programele de formare educationala au fost achizitionate de la compania FESTO, lider mondial in furnizarea de tehnologie de automatizare.
Proiectul include, de asemenea, sesiuni de instruire pentru profesorii de la patru licee tehnologice din judetul Salaj, ce le vor permite saisi perfectioneze cunostintelesi sa le aplice in practica, cu ajutorul dotarilor laboratorului. Totodata, specialisti ai TenarisSilcotubau impartasit cadrelor didactice din cunostintele lor privind intocmirea analizei de risc pentru activitatile ce urmeaza sa fie desfasurate in laborator, asigurand astfel un transfer de bune practici in domeniul sanatatii si securitatii in munca.
„Tinerilor carora le place tehnologia trebuie sa stie ca, de acum, pot fi la curent cu ultimele noutati din acest domeniu inca din perioada liceului. Acest lucru le poate asigura atat o baza temeinica pentru invatamantul superior tehnic, cat si o mai buna pregatire pentru piata muncii”, a declarat Ioan Lung, directorul Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian.
Aceasta investitie vine la un an dupa inaugurarea laboratorului de pneumatica si hidraulica de la Liceul Tehnologic„Mihai Viteazu”, un proiect in valoare de 272.000 de dolari.
Pe langa cele doua laboratoare, programul STEP include activitati care urmaresc dezvoltarea abilitatilor tehnice ale elevilor inscrisi in invatamantul tehnic, precum vizite ale elevilor si profesorilor in fabricile TenarisSilcotubdin Zalau si Calarasi.Toate acesteinitiative urmaresc sa asigure absolventilor de scoli tehnice o pregatire adaptata la cerintele de pe piata fortei de munca si sa armonizeze programa scolara cu actualele cerinte ale industriei.

TenarisSilcotub – divizia de productie a Tenaris in Romania - este cel mai mare producator roman de tevi fara sudura de diametre mici utilizate in industriile de petrol si gaze, energetica, mecanica si auto. Compania are o cifra de afaceri de circa 500 de milioane de dolari si o echipa de 1.600 de angajati in 7 locatii din Romania. TenarisSilcotub implementeaza - in parteneriat cu autoritati locale, institutii si asociatii neguvernamentale – oserie de proiecte care vin in sprijinul dezvoltarii durabile a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, in domenii precum educatie, sanatate, sport, cultura si protectia mediului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri