Transelectrica (TEL) a bugetat investitii de peste 1 miliard de euro in retelele de transport al electricitatii, pentru a putea prelua si transmite in intreaga regiune energia electrica livrata de capacitatile de productie existente si de cele viitoare, dar acestea depind direct de proiectele din intreg sectorul energetic.

"Transelectrica sprijina investitiile in sectorul energetic romanesc (...) Planurile sale de dezvoltare, de peste 1 miliard de euro, sunt direct dependente de investitiile in intreg sectorul energetic romanesc, Transelectrica fiind pregatita sa joace un rol activ in regiune", a declarat Carmen Greorgeta Neagu, membru in Consiliul de Supraveghere al companiei de stat, potrivit Mediafax.

Romania nu are nevoie de investitii in proiecte noi de productie a electricitatii, intrucat consumul este redus, iar unitatile disponibile pentru a acoperi cererea sunt substantiale, a declarat joi Carmen Neagu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

"Trebuie evaluata valoarea reala disponibila a capacitatilor de productie a energiei, astfel incat semnalul dat investitorilor sa fie unul corect. In acest moment, pe baza datelor ar parea ca nu sunt necesare capacitati noi, ceea ce nu este adevarat", a spus Neagu.

Consumul zilnic de electricitate la nivel national este asigurat de capacitati de 8.000-9.000 MW.

"Nu este nevoie reala de investitii in capacitati noi de productie a energiei. Avem capacitati de peste 21.000 MW disponibile", a afirmat Neagu la un seminar pe tema energiei.

Neagu a adaugat ca, pentru sistemul energetic national, energia hidro este foarte importanta, iar Transelectrica, operatorul sistemului energetic national, "este gata oricand sa sprijine energia hidro".

"Hidroelectrica ne da un mare avantaj pentru ca ne ofera o solutie extraordinara pentru reglaj", a spus ea. Principalii producatori de energie sunt Hidroelectrica, Nuclearelectrica, complexele energetice Oltenia si Hunedoara si OMV Petrom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri