CN Administratia Porturilor Maritime a atribuit asocierii Ernst&Young - Inros Lackner un contract de 5,02 milioane lei (1,1 milioane euro), cu TVA, pentru servicii de asistenta in vederea elaborarii unui master plan al portului Constanta, pe termen scurt, mediu si lung.

"Consultantul va avea sarcina sa realizeze urmatoarele (conform Caietului de sarcini): analiza diagnostic a situatiei existente; analiza cererii de transport (traficului); definirea si evaluarea planurilor alternative si selectarea master planului preferat; strategia de dezvoltare a portului Constanta; studii/ rapoarte /avize de mediu", se arata in anuntul de atribuire, potrivit Mediafax.

Contractul, estimat initial la 8,69 milioane lei fara TVA, a fost atribuit la inceputul lunii februarie pentru 4,05 milioane lei lei, prin licitatie restransa. Administratia Porturilor Maritime a primit sase oferte pentru acest contract.

Proiectul este finantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transport. Master planul va cuprinde masuri de dezvoltare a portului Constanta pe termen scurt (anul 2020), mediu (2030) si lung (2040).

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta estimeaza un profit brut de 38,2 milioane lei in acest an, cu 34% mai mare fata de cel prevazut in bugetul aprobat pentru 2013, si a programat investitii de 449,79 milioane lei, in crestere cu 26% fata de nivelul bugetat anul trecut.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la finele lunii ianuarie ca exista discutii privind trecerea a 33% din Portul Constanta la autoritatile locale, care au solicitat acest lucru, el aratand ca, pana in acest moment, Guvernul nu realizase un proiect in acest sens.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri