Compania de recrutare Business Intelligence Alliance (BIA) isi propune pentru anul acesta o cifra de afaceri de 800.000 euro. \"Obiectivul BIA pe 2006 este sa isi ocupe locul in Top 5 prestatori de servicii de resurse umane, mai ales in recrutare si training,\" a declarat pentru Wall-Street Marius Balasoiu, general manager al BIA.
Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 500.000 de euro in aproximativ un an, de la momentul preluarii, in vara anului trecut, de fondul de investitii Gemisa.

"In aceasta perioada de timp, echipa a crescut de 10 ori, de la 3 oameni, anul trecut, la 30 astazi. Vom continua dezvoltarea in ambele directii, cea interna, prin modul de abordare a serviciilor pe care le oferim clientilor nostri, si cea nationala, prin sistemul de francize in curs de extindere", a declarat Marius Balasoiu.

In ceea ce priveste partea de payroll, compania isi propune sa ajunga la un numar de minim de 15.000 de angajati introdusi in sistemul de salarizare si administrare de personal, obiectiv ce cu siguranta va fi atins, avand in vedere din nou - dinamica pietei si dorinta companiilor de a externaliza acest tip de activitate.

In opinia lui Marius Balasoiu, evolutia pietei in 2007 este relativ greu de prognozat, avand in vedere iminenta intrare in Uniunea Europeana. Insa numarul mare de investitori care isi indreapta fondurile si interesele catre Romania ar indreptati un optimism moderat de crestere a pietei de recrutare si instruire. Ceea ce este de asteptat ar fi o crestere a pietei de payroll si de leasing de personal pentru 2007, apreciaza pentru Wall-Street Marius Balasoiu.

"In acest an dorim sa incepem stabilirea unor axe de forta pentru francizele BIA, astfel incat fiecare mare regiune a Romaniei sa aiba o firma locala care sa ofere serviciile noastre," anunta Balasoiu.

Piata de resurse umane din Romania prezinta in primul rand un grad mare de diversitate. Nu se poate vorbi de un prag de maturitate in urmatorii 4-5 ani, pentru ca va resimti socul aderarii, care va aduce cu sine alti factori perturbatori. Insa se poate vorbi fara indoiala de o crestere a acestui grad de maturizare de la inceputul anilor 90 si pana acum, viteza de crestere a pietei fiind un indicator optimist, care ne permite sa speram intr-o maturizare accelerata. Este un moment destul de delicat pentru piata, avand in vedere ca cele mai multe companii autohtone nu sunt pregatite pentru aderarea de la inceputul anului viitor.

"Am avut insa solicitari din partea unor importante firme romanesti, cu care am inceput parteneriate pe termen lung si care ne arata ca patronii romani care vor sa creasca mai departe pe piata europeana afacerile lor sunt gata sa investeasca in servicii de calitate," conchide Balasoiu.

Cei mai importanti jucatori de pe piata de selectie si de recrutare, in functie de cifra de afaceri, sunt Adecco, Agentia de Servicii Professional si Lugera&Makler.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri