CFR asteapta pana la 10 aprilie oferte pentru lucrari de modernizare a 80,8 kilometri de cale ferata in judetul Arad. Proiectul este impartit in doua loturi, cu o valoare totala estimata la 4,71 miliarde lei (1,04 miliarde euro), cu TVA.

Lucrarile sunt incluse in proiectul de reabilitare a liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria (componenta a Coridorului IV Pan - European), finantat prin Programul Operational Sectorial de Transport, potrivit Mediafax.

Primul lot (Km 614 - Cap Y Barzava), cu o valoare estimata la 1,77 miliarde lei, fara TVA, vizeaza modernizarea a 44,7 kilometri. In cazul celui de-al doilea lot, Cap Y Barzava - Cap Y Ilteu, vor fi reabilitati 32,1 kilometri de cale ferata, iar lucrarile sunt estimate la 2,02 miliarde lei, fara TVA.

Contractele vor fi atribuite prin licitatie restransa, pentru pretul cel mai scazut, iar termenul de finalizare va fi de 5 ani de la data adjudecarii.

CFR a lansat recent si procedurile pentru reabilitarea a 60 km de cale ferata, in judetul Hunedoara, proiectul estimat la 1,2 miliarde euro, cu TVA, fiind tot parte a liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria.

Citeste si:
CFR a anulat licitatii de peste 2 mld. euro la linia...
CFR a anulat licitatii de...

Modernizarea acestei linii este inclusa de Guvern in lista proiectelor care vor fi finantate in acest an cu prioritate din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile si de la bugetul de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Drumurile noastre poate...in viitor. Doar 15 km, inaugurati in 2017