Presedintele Comisiei de buget din Senat, Cosmin Nicula, a declarat marti ca solicita conducerii ASF sa depuna primele obtinute la casieria institutiei pana saptamana viitoare, cand vor avea loc audieri, in caz contrar urmand sa propuna Parlamentului revocarea conducerii Autoritatii.

Nicula a precizat ca la ora 14.00 se va reuni comisia de buget-finante pentru a decide calendarul de verificare a ASF.

"Le propun astazi colegilor un mod de lucru in doua etape. Prima etapa este aceea de a determina consiliul de coordonare al ASF sa depuna primele la casieria unitatii pana martea viitoare, cand vor veni in sedinta de comisie. Adica sa dea banii inapoi. In etapa a doua sa trecem la verificarea activitatii din ultimul an si jumatate", a declarat Nicula, potrivit Mediafax.

Senatorul PSD a precizat ca se refera la "toate primele pe care le-au luat" cei din conducerea ASF. "Mi se pare imoral astazi in Romania sa iti dai prime de peste 70 de mii de euro, in conditiile in care nivelul de trai din tara il stiti cu totii care este. Daca refuza, voi propune Parlamentului revocarea intregii conduceri", a declarat Nicula.

Presedintele Comisiei de buget a mai afirmat ca este "cat se poate de legal" modul in care cei din conducerea ASF au obtinut primele mentionate, "si la fel de legal este a da banii inapoi".

El a fost intrebat daca revocarea conducerii ASF nu se face in baza unei incalcari a legii din partea conducerii acesteia.

"Se va face si in baza unei incalcari a legii, dar se va face si in baza unei modificari a Ordonantei 94 pe care o vom face la comisie daca nu vor sa dea banii inapoi", a replicat Nicula.

Senatorul a mentionat ca demersul sau a plecat de la informatiile prezentate la televizor cu privire la primele obtinute de cei din conducerea ASF.

Salariile conducerii ASF nu trebuie sa reprezinte o surpriza pentru presedinte, premier si parlamentari, institutia considerand ca informatiile privind castigurile fac parte din presiunea publica pe care au dorit-o persoane care ar fi preferat ca ASF sa nu constate neregulile din piata asigurarilor.

"Salariile conducerii ASF nu trebuie sa reprezinte o surpriza nici pentru presedintele Romaniei, nici pentru primul ministru al Guvernului si nici pentru orice membru al Parlamentului. Ei sunt beneficiari legali ai acestor informatii si ar fi trebuit sa le detina inclusiv inainte de relevarea lor in presa. In cazul in care, in calitate de beneficiari legali ai informatiilor privind salariile si personalul din ASF, presedintele sau primul ministru al Guvernului au fost dezinformati, reamintim ca ASF a facut public inca din 30 mai 2013 nivelul salariilor conducerii ASF. Institutional, nimeni nu poate pretinde ca a aflat din presa nivelul salariilor din ASF in februarie 2014", se arata intr-un comunicat al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri