Rulmentul Brasov are petitor israelian

Compania israeliana Shabum International, in asociere cu firma Iscar, este interesata sa participe la procesul de privatizare a societatii Rulmentul Brasov, a anuntat, ieri, firma din Brasov. Oferta firmei israeliene a fost prezentata societatii brasovene la sfarsitul lunii iune, printr-o scrisoare semnata de presedintele companiei, Marian Platzman.

Pe aceasta cale, Shabum a anuntat ca doreste sa mentina obiectul de activitate si numarul de salariati ai companiei din Brasov si sa preia integral firma.

Aceasta este a treia incercare de privatizare a companiei brasovene, dupa ce AVAS, principalul actionar al firmei, a respins doua oferte venite din partea Rulmenti Barlad si a consortiului format din Industrial GP SRL Bucuresti si Uzuc SA din Ploiesti. Rulmentul Brasov a fost scoasa la privatizare in luna august a anului trecut, iar in mai 2006 AVAS a respins propunerea formulata de actionarii care controleaza peste 10% din capitalul social privind divizarea companiei in trei firme.

Autoritatea de privatizare, care detine 50,8% din actiunile Rulmentul, a motivat ca propunerea nu se incadreaza in strategia de privatizare.
Compania Rulmentul, cea mai veche si cea mai complexa din Romania, produce lagare, angrenaje si organe mecanice de transmisie, iar Shabum International este unul dintre partenerii de afaceri, in timp ce firma Iscar produce unelte pentru prelucrat metal, produse pentru macinare, centre de prelucrare, perforare si gaurire. Rulmentul Brasov a incheiat anul 2005 cu pierderi brute de 39,4 milioane de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri