Antreprenorul Erol Ceylan, care a organizat anul trecut in Romania doua gale de box, spune ca in prezent cele mai bune investitii sunt energia regenerabila si imobiliarele.

Ceylan detine din 2010 clubul sportiv EC Boxing din Hamburg, Germania, unde activeaza 13 boxeri, dintre care sase sunt romani.

“Un club de box poate face usor trei milioane de euro pe an, insa doar cu parteneri TV si sponsori. Sunt foarte putine cluburi de box in lume care castiga atat de multi bani. Este mult mai dificil sa castigi bani buni ca boxer, decat ca fotbalist sau jucator de golf. In toata lumea, sunt doar zece boxeri mari ca Floyd Mayweather sau Bernard Hopkins care castiga din box mai bine ca din golf sau fotbal. Sunt sute de jucatori de fotbal sau golf care sunt milionari dar foarte putini boxeri cu venituri atat de mari”, mai spune Ceylan, care a avut anul trecut o cifra de afaceri de 13 milioane euro.

Managerul clubului sportiv considera ca, atat in Romania, cat si in Germania, nu poti face profit din galele de box, in Romania pierderile fiind si mai mari.

La clubul de box din Hamburg sunt legitimati romanii Cristian Ciocan si Flavius Biea. Ceylan organizeaza gale de box in Romania si in Germania cu boxerii romani. Obiectivul sau este sa il faca pe Cristian Ciocan sa devina viitorul campion mondial al Romaniei la categoria grea.

EC Boxing este unul dintre cele mai mari 10 cluburi de box din Europa, unde exista aproximativ 100 de cluburi. Cei mai renumiti sportivi ai clubului sunt Alexander Alekseev, Nuri Seferi (fost campion mondial), Igor Mikhaklin, Kai Kurzawa, Michael Wallisch, Noel Gevor si Klara Svensson.

Originile boxului modern sunt in Anglia, primul meci oficial de box fiind in Londra in secolul 17 cand boxerii nu purtau manusi. In Statele Unite ale Americii sunt cele mai multe cluburi de box din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri