Casa de licitatii Sotheby's a achizitionat diamantul "Steaua roz/ Pink Star", care a inregistrat un pret record in noiembrie - 83,02 milioane de dolari -, dupa ce cumparatorul initial nu l-a putut plati, conform Mediafax.

Intr-o conferinta de presa organizata dupa licitatie, casa Sotheby's a precizat ca a renuntat la comisionul aferent achizitiei, avand in vedere retragerea cumparatorului initial, si ca a evaluat diamantul la suma de 72 de milioane de dolari.

Isaac Wolf, un slefuitor de diamante din New York, a licitat impotriva altor trei rivali, in luna noiembrie 2013, adjudecandu-si diamantul pentru suma de 83,02 milioane de dolari, la o licitatie a casei Sotheby's.

"In prezent, suntem in discutii cu cumparatorul, in timp ce luam in considerare si alte alternative", a spus Patrick McClymont, directorul financiar de la Sotheby's. "Intre timp, ni se pare confortabila evaluarea noastra si vedem adevarata valoare a diamantului avandu-l in posesie la acest pret", a adaugat acesta.

Diamantul "Steaua roz" a fost taiat si slefuit dintr-o gema bruta de 132,5 carate, extrasa de compania De Beers de undeva din Africa, in 1999, desi nu se cunoaste locul geografic exact. Acesta a fost vandut prima oara in 2007, iar vanzatorul a dorit sa isi pastreze anonimatul, conform Sotheby's.

Diamantul "Steaua roz" de 59,60 de carate a fost in centrul atractiei la licitatia de la Geneva din noiembrie 2013, cand a avut loc cea mai mare vanzare de bijuterii din istorie, cu o suma totala de 199,5 milioane de dolari, potrivit casei Sotheby's.

Sursa foto: http://www.sothebys.com/de/auctions/ecatalogue/2013/important-jewels-n09016/lot.90.html

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri