"O sa citesc raportul CEC si masurile recomandate de Senat. Le voi analiza cu atentie, mai ales ca acum avem un presedinte foarte bine pregatit", a spus Ioana Petrescu, intrebata la audieri daca va lua in considerare raportul "CEC Bank" elaborat de Senat, potrivit Mediafax.

Intrebata cine este noul presedinte al CEC Bank, Petrescu l-a mentionat pe secretarul de stat din Ministerul Finantelor Enache Jiru, dar apoi s-a corectat aratand ca acesta a fost deocamdata nominalizat, nu si numit.

Premierul Victor Ponta a declarat saptamana trecuta agentiei MEDIAFAX ca l-a propus pe secretarul de stat in Ministerul Finantelor Enache Jiru la conducerea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC Bank), in locul lui Radu Ghetea.

Enache Jiru si-a inceput cariera la Banca Nationala a Romaniei, unde a lucrat la Departamentul de administrare a rezervelor internationale, iar din 1998 a alternat intre functii publice si pozitii de conducere in mediul privat.

Citeste si:

El a fost vicepresedinte la CEC Bank, in 2000-2001, si presedinte al bancii, in intervalul cuprins intre toamna anului 2004-martie 2005. Jiru a ocupat pozitia de secretar de stat in Ministerul Finantelor, in 2001-2004 si din iulie 2012, cu atributii legate de coordonarea Trezoreriei statului.

Pentru CEC Bank va fi propusa o conducere dualista, respectiv cu un Consiliu de Supraveghere si Directorat.
Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca pentru portofoliul Finantelor a propus-o pe Ioana Petrescu, in varsta de 34 de ani, aceasta fiind consilierul pe probleme fiscale al sefului Guvernului.

Ponta a mentionat ca Ioana Petrescu are, in ciuda varstei, experienta in domeniu, ceea ce o recomanda pentru a detine functia de ministru al Finantelor.