Capitalul SSIF Muntenia Global Invest a ajuns la 1,39 milioane lei

Capitalul social al societatii de servicii de investitii financiare Muntenia Global Invest a fost majorat la 1,39 milioane de lei, de la 0,4 milioane de lei.

In cazul in care societatile de intermediere executa ordine in contul clientilor, acestea trebuie sa isi majoreze capitalul, anul acesta, pana la echivalentul a 125.000 euro, in timp ce in cazul in care brokerul tranzactioneaza instrumente financiare si pe cont propriu, societatile de intermediere trebuie sa isi majoreze capitalul pana la 730.000 de euro.

Aceste hotarari fac parte din cadrul normativ care reglementeaza piata de capital. Capitalul initial face parte din fondurile proprii ale unei SSIF si include capitalul social subscris si varsat, precum si alte componente ale bilantului contabil, calculat conform normelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

De asemenea, structura actionarilor companiei Muntenia Global Invest a fost modificata. Astfel, Simion Stefan Nasui si Radu-Gavril Nasui, care nu faceau parte din vechea structura, detin cate 35,61% din capitalul social, transmite Mediafax. Restul titlurilor sunt detinute de companiile Ageximco, Geomina, Radiotel, Romtrans, Aedificia Carpati, Metroul si persoane fizice.

In plus, SSIF Muntenia Global Invest si-a extins si gama de servicii prestate, prin adaugarea, in cadrul gamei de servicii principale, de activitati precum tranzactionarea de instrumente financiare pe cont propriu si subscrierea de instrumente financiare in baza unui angajament ferm si/sau plasament de instrumente financiare. Potrivit CNVM, la sfarsitul anului trecut activau 71 de companii de brokeraj, din care 34 derulau contracte pe contul clientilor si 37 pe cont propriu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri