Grupul german VEKA, unul dintre liderii mondiali in productia de profile din PVC-U pentru ferestre si usi, a achizitionat compania Gealan Holding GmbH din proprietatea fondului de investitii Halder Beteiligungsberatung.

Achizitia implica preluarea tuturor subsidiarelor si activitatilor Gealan din Europa. Cele doua parti au agreat ca toate informatiile ce fac referire la aceasta achizitie sa fie pastrate sub stricta confidentialitate. Intregul proces de preluare se afla inca in asteptarea aprobarii autoritatilor competente.
Prin achizitia competitorului sau, grupul VEKA isi intareste pozitia competitiva in Germania, Europa si in lume.
“In calitate de partener esential al producatorilor europeni de ferestre, trebuie sa facem fata provocarilor pietei. De aceea ne intarim pozitia concurentiala si, prin imbinarea expertizei noastre in tehnologia profilelor, vom atinge un nou potential pe piata si oportunitati de afaceri. In plus, astfel vom contribuim si la consolidarea pietei de profil”, a declarat Andreas Hartleif, CEO al Grupului VEKA.
Afacere de familie, Grupul VEKA are peste 3.600 de angajati in 25 de subsidiare pe trei continente din intreaga lume. 1.300 dintre acestia lucreaza in sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania. Grupul VEKA a generat o cifra de afaceri de 793 de milioane de euro in 2013. La nivel international, peste 2.200 de companii specializate utilizeaza sistemele VEKA pentru a crea elemente de structura din PVC-U.Prin aceasta achizitie a GEALAN Holding GmbH de la fondul de investitii Halder, grupul isi va mari personalul cu 1.150 de angajati, iar cifra de afaceri anuala va atinge o valoare de peste 1 miliard de euro.

In Romania, aceasta achizitie va avea un efect pozitiv asupra celor doua companii - VEKA Romania si Gealan Romania, ambele avand succes pe piata locala de tamplarie.
La nivelul anului 2012 afacerile filialei locale Gealan s-au ridicat la 25 de milioane de euro, conform rezultatelor publicate de Ministerul de Finante, in timp ce VEKA a inregistrat afaceri in crestere cu 25%, la 15 milioane de euro.

Grupul german este prezent pe piata locala prin subsidiara VEKA Romania, dar deruleaza si vanzari directe catre parteneri.
Piata locala de tamplarie termoizolanta din PVC este estimata la circa 300 milioane euro, profilele reprezentand aproximativ o treime din aceasta valoare, diferenta fiind acoperita de sticla, feronerie si accesorii.

Principalii concurenti ai VEKA in Romania vor ramane nemtii de la Rehau.

Citeste si:
Barrier, pe cale sa isi sisteze investitiile, de teama Brexitului
Brexit: O companie din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Barrier pregateste investitii de 10 mil. EUR intr-o linie de productie