Compania ungara MOL intentioneaza sa achizitioneze, in urmatorii 3-5 ani, o rafinarie romaneasca, a declarat, ieri, Dumitru Dragomir, directorul financiar al firmei MOL Romania, potrivit Mediafax. Dragomir nu a precizat care este rafinaria vizata de MOL. "Pot sa spun, insa, ca nu este vorba de Rafo Onesti", a spus directorul MOL Romania.

Compania intentioneaza sa-si extinda anul viitor reteaua de distributie a carburantilor cu 12 statii, in urma unor investitii greenfield, si sa cumpere alte benzinarii. "Noile benzinarii vor fi construite in zonele unde nu avem acoperire si in orasele cu cel putin 20.000-30.000 de locuitori, pentru a avea o prezenta echilibrata pe piata", a adaugat Dragomir.

MOL estimeaza ca va vinde in acest an peste 500 de milioane de litri de carburanti, cantitate care va asigura companiei o cifra de afaceri de peste 450 milioane euro.

Pe termen scurt, MOL Romania intentioneaza sa majoreze cota de piata in domeniul distributiei de carburanti la 20%, de la nivelul actual de 12-13%. Compania MOL Romania cuprinde firmele MOL Romania Petroleum Products SRL si MOL Ro Comert, fosta Shell Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Kaufland România inaugurează al 15-lea magazin în București
Setari Cookie-uri