Retailerul suedez de mobila IKEA a anuntat ca retrage de pe piata baldachinele destinate paturilor pentru copii, cei care au achizitionat acest tip de produse urmand sa primeasca in schimb suma integral platita.

Decizia a fost luata in urma sesizarilor primite cu privire la faptul ca exista posibilitatea ca, in timpul somnului, bebelusii sau copiii sa traga si sa isi infasoare in jurul gatului perdeaua baldachinului care acopera patul.

Produsele care au fost retrase de pe piata sunt urmatoarele: Legendarisk, setul de baldachine Minnen, Barnslig Boll, Minnen Brodyr, Himmel, Fabler, Tissla si Klammig.

Baldachinele pentru pat au fost introduse in magazinele IKEA din anul 1996 si s-au vandut peste 2,7 milioane de bucati la nivel global.

Magazinul IKEA din Bucuresti a comercializat 4.897 de bucati, la preturi care au variat intre 50 si 145 lei si nu a primit nicio sesizare in privinta niciunuia dintre aceste produse. Clientii care au achizitionat un astfel de produs il pot returna incepand cu 20 martie si primesc inapoi suma totala cu care l-au cumparat.

Citeste si:
IKEA permite plata cu timpul în magazinele din Dubai
IKEA, primul retailer care...

IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd.

Compania detinea, in august anul trecut, peste 345 de magazine in 40 de tari sau teritorii, dintre care 39 de magazine erau francize detinute de alte companii decat IKEA Group.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, in anul 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group.

Retailerul suedez IKEA a raportat in perioada 1 septembrie-31 august 2013 vanzari de 440 mil. lei, in crestere cu aproximativ 10% fata de anul trecut.

Citeste si:
Lemet investeste 1,1 mil. lei intr-un nou magazin de mobila
Lemet deschide un nou magazin...

IKEA lucreaza in Romania cu 40 de furnizori locali care livreaza circa 5% din produsele comercializate in magazinul din Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
COVID-19 | Pierderi de 35.000 euro pentru spălătoria ecologică Blue Lagoon Clean
Setari Cookie-uri