Un supermarket Profi deschis la parterul Hotelului Deva a fost inchis la trei ore de la inaugurare, din cauza ca nu avea autorizatii de functionare si de construire, iar clientii care se aflau in magazin au fost rugati sa paraseasca incinta.

Supermarketul Profi amenajat la parterul Hotelului Deva a fost inaugurat joi, insa reprezentantii lantului de magazine au fost nevoiti sa evacueze clientii si sa il inchida, la doar trei ore de la deschidere, din cauza lipsei autorizatiilor de functionare si construire, transmite corespondentul Mediafax.

UPDATE: "Este vorba de autorizatia de functionare. A fost o neintelegere la nivel de middle management, care se ocupa de aceste autorizari. Ei stiau ca avem hartiile in regula pentru a da drumul la magazin, dar nu le-au vazut inainte. Este o intamplare nefericita pe care o vom corecta si la nivel intern, pentru a evita astfel de situatii. Dupa semnarea autorizatiei, magazinul va fi deschis", a declarat pentru Mediafax Gabriel Paslaru, reprezentantul pentru relatii publice al Profi.

Oficialii Profi au explicat pentru wall-street.ro ca toate documentele au fost depuse spre aprobare conform legislatiei. "Din experienta de pana acum, dupa deschiderea atator magazine, ei (middle-managementul) stiau ca documentele se aproba in timp foarte scurt si au considerat ca avem deja autorizatiile necesare, comunicand acest lucru top managementului; astfel, a fost aprobata deschiderea magazinului. Regretam aceasta situatie, vom lua masurile de rigoare si totodata ne vom modifica procedurile interne astfel incat sa prevenim repetarea unei asemenea situatii in viitor", au comunicat pentru wall-street.ro reprezentantii Profi.

Reprezentantii Profi au precizat ca joi compania a primit doar o amenda, iar amanarea deschiderii oficiala a magazinului a fost decizia Profi, urmand sa inaugureze unitatea imediat ce se va obtine "concret" autorizatia.

Citeste si:
Profi ajunge la 4 magazine in Brasov
Profi ajunge la 4 magazine in...

STIREA INITIALA

"Cand am mers in control, magazinul era deschis, iar cand le-am solicitat domnilor sa ne prezinte documentele de functionare si construire nu au putut. Nu au nimic, absolut niciun document. Nu exista autorizatie de functionare, nu exista autorizatie de construire. Le-am cerut acestor domni sa respecte legea. Daca un amarat de buticar din municipiul Deva are o autorizatie de functionare, mi se pare o bataie de joc la adresa devenilor ca un astfel de lant comercial sa-si permita sa deschida un magazin fara sa detina nicio autorizatie. Este inadmisibil! Asa ceva nu vom tolera", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Primariei Deva, Andrei Nistor, citat de Mediafax.

Zeci de oameni care au mers la cumparaturi, atrasi de promotiile oferite cu ocazia inaugurarii supermarketului, au fost rugati sa parasesca incinta, iar magazinul a fost inchis pana cand reprezentantii vor obtine autorizatiile necesare.

Conducerea magazinului a fost amendata cu 400 de lei de catre politistii locali.

Citeste si:
Profi a deschis un nou magazin la Deta in Timis
Profi a deschis un nou...

"Reprezentantilor lantului comercial li s-a pus in vedere la inceputul acestei saptamani ca nu pot deschide supermarketul pana nu obtin toate autorizatiile. Nu intelegem de ce au continuat in demersul lor inainte de a intra in legalitate. De ei depinde cand se va redeschide supermarketul. Daca intra in legalitate il pot deschide", a declarat Nistor.

Profi este cel de-al doilea lant de retail modern din Romania dupa numarul de magazine (212), operate in format Profi, Profi Mall si Profi City, in 109 localitati din 39 de judete. Compania are peste 5.000 de angajati.

In 2012, compania, detinuta de fondul de investitii Enterprise Investors, a avut o cifra de afaceri de 1,15 miliarde lei (260 milioane euro), in crestere de la 934 milioane lei in 2011.

Citeste si:
Profi deschide magazin in Videle
Profi deschide magazin in Videle


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si