Fostele magazine PIC din Craiova, Calarasi si Braila, precum si un teren in Blejoi (judetul Prahova) au fost scose din nou la vanzare individuala prin licitatie publica de catre lichidatorul judiciar, pretul de pornire fiind in total de 10,2 milioane de euro, scrie Mediafax.

PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul judiciar al companiei PIC, aflata in faliment, controlata de fratii Penescu, organizeaza pe 25 aprilie o licitatie pentru vanzarea celor patru active.

Pentru hipermarketul Pic din Craiova (20.000 metri patrati constructii si teren de 57.379 mp) a fost stabilit un pret de pornire de 2,4 milioane de euro, iar terenul si constructiile fac obiectul unor litigii in instanta.

Lichidatorul a stabilit un pret de pornire de 3,4 milioane de euro pentru magazinul din Calarasi, respectiv pentru 24.500 metri patrati constructii si 77.147 metri patrati de teren.

Din vanzarea hipermarketului din Braila (15.300 mp de constructii si 49.284 mp de teren) lichidatorul spera sa obtina minim 3,2 milioane de euro, in timp ce pentru lotul de teren 78.861 de metri patrati din Blejoi, pretul de pornire a fost stabilit la 1,15 milioane de euro.

La inceputul anului, lichidatorul a anuntat ca fostul hipermarket PIC din Oradea a fost vandut catre firma Western Logistics, afiliata grupului Alf Mizzi & sons Ltd din Malta, care il va transforma intr-un centru logistic.

Pic SA a intrat in procedura de faliment in anul 2012.

Anul trecut, omul de afaceri Nicolae Sarcina, proprietarul firmei Succes Nic Com care detine circa 170 de super­marketuri, minimarketuri si alte magazine pe supra­fata mica si doua hipermarketuri, a renuntat sa cumpere patru hipermarketuri PIC, astfel ca lichidatorul judiciar le-a scos la vanzare.

Intr-o prima faza, Sar­cina a inchiriat spatiile magazinelor PIC din Pitesti si Cra­iova, redeschise sub brandul Succes. Po­tri­vit planului de reorganizare aprobat, omul de afaceri voia sa cumpere cladirile in care se afla ma­ga­zinele din Pitesti si Craiova, dar si pe cele din Oradea si Calarasi, care ar fi urmat sa fie redeschise sub marca Succes. Intelegerea nu a mai fost insa parafata.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri