Fostele magazine PIC din Craiova, Calarasi si Braila, precum si un teren in Blejoi (judetul Prahova) au fost scose din nou la vanzare individuala prin licitatie publica de catre lichidatorul judiciar, pretul de pornire fiind in total de 10,2 milioane de euro, scrie Mediafax.

PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services, lichidatorul judiciar al companiei PIC, aflata in faliment, controlata de fratii Penescu, organizeaza pe 25 aprilie o licitatie pentru vanzarea celor patru active.

Pentru hipermarketul Pic din Craiova (20.000 metri patrati constructii si teren de 57.379 mp) a fost stabilit un pret de pornire de 2,4 milioane de euro, iar terenul si constructiile fac obiectul unor litigii in instanta.

Lichidatorul a stabilit un pret de pornire de 3,4 milioane de euro pentru magazinul din Calarasi, respectiv pentru 24.500 metri patrati constructii si 77.147 metri patrati de teren.

Din vanzarea hipermarketului din Braila (15.300 mp de constructii si 49.284 mp de teren) lichidatorul spera sa obtina minim 3,2 milioane de euro, in timp ce pentru lotul de teren 78.861 de metri patrati din Blejoi, pretul de pornire a fost stabilit la 1,15 milioane de euro.

Ai o casa de vanzare? 7...
Citeste si: Ai o casa de vanzare? Sfaturi care te vor ajuta sa obtii un pret mare

La inceputul anului, lichidatorul a anuntat ca fostul hipermarket PIC din Oradea a fost vandut catre firma Western Logistics, afiliata grupului Alf Mizzi & sons Ltd din Malta, care il va transforma intr-un centru logistic.

Pic SA a intrat in procedura de faliment in anul 2012.

Anul trecut, omul de afaceri Nicolae Sarcina, proprietarul firmei Succes Nic Com care detine circa 170 de super­marketuri, minimarketuri si alte magazine pe supra­fata mica si doua hipermarketuri, a renuntat sa cumpere patru hipermarketuri PIC, astfel ca lichidatorul judiciar le-a scos la vanzare.

Intr-o prima faza, Sar­cina a inchiriat spatiile magazinelor PIC din Pitesti si Cra­iova, redeschise sub brandul Succes. Po­tri­vit planului de reorganizare aprobat, omul de afaceri voia sa cumpere cladirile in care se afla ma­ga­zinele din Pitesti si Craiova, dar si pe cele din Oradea si Calarasi, care ar fi urmat sa fie redeschise sub marca Succes. Intelegerea nu a mai fost insa parafata.

Romanii, in febra...
Citeste si: Retailul alimentar romanesc depaseste granita istorica de 100 mld.lei

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cele mai vandute masini electrice in lume in 2018