SkyEurope Airlines, cea mai mare companie low cost din Europa Centrala si de Est, a transportat 2,25 milioane pasageri in ultimele 12 luni, inregistrand o crestere cu 59,2%.
Compania a inregistrat patru milioane de pasageri transportati de la inceperea activitatii, in 2001. In luna iunie, compania a inregistrat un numar total 283.388 pasageri, cu 36,3% mai mult fata de aceeasi perioada a anului 2005, aceasta fiind o cifra record de la infiintarea firmei, informeaza Rompres.

Gradul de incarcare in ultimele 12 luni (termen de referinta iunie 2006) a crescut cu 0,5 procente, atingand 75,4%. Gradul de incarcare de 77,6% atins in iunie 2006 reflecta o crestere a rezervarilor certe si o reducere semnificativa a procentului de rezervari anulate.

SkyEurope are baze operationale proprii in Slovacia, Ungaria, Polonia si Cehia, fiind si singura companie low cost care are mai multe baze operationale in tarile din regiune. Compania opereaza o retea de 70 rute pe 37 de destinatii in 19 tari europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croatia, Danemarca, Scotia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ungaria si Romania.

SkyEurope are in comanda 32 aeronave din noua generatie Boeing 737-700, din care 11 sunt in stadiul de ordin de comanda. Primele 21 de aeronave de acest tip vor fi livrate in intervalul 2006 - 2008. Restul de 11 aeronave vor fi livrate catre SkyEurope pana la sfarsitul anului 2010.

Compania a fost infiintata in anul 2001 de Christian Mandl si Alain Skowronek. Din 27 septembrie 2005 compania a devenit prima si singura companie aeriana din Europa Centrala si de Est listata la bursele din Viena si Varsovia.

SkyEurope este prezenta in Romania din decembrie 2005, cu patru curse saptamanale pe ruta Bucuresti - Bratislava, cu transfer la Viena. Cursele sunt operate in zilele de luni, miercuri, vineri si duminica. Din 11 septembrie, cursele vor fi operate zilnic (cu exceptia zilei de sambata).

Preturile incep de la 14 euro pe segment (fara taxe de aeroport) pentru destinatia Bucuresti - Bratislava si de la 24 euro pe segment (fara taxe de aeroport) pentru destinatia Bucuresti-Viena, in acest pret fiind inclusa si taxa de 10 euro pe segment transfer cu shuttle bus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri