Teva Pharmaceuticals Ltd, cu sediul in Israel, lider mondial in domeniul productiei de medicamente generice, a decis sa deschida o subsidiara in Romania, sub numele de Teva Pharmaceuticals SRL Romania.
Apropiata integrare a Romaniei in Uniunea Europeana, potentialul de crestere si dezvoltare a pietei din aceasta regiune precum si performanta financiara a Teva in Romania reprezinta motivele care au stat la baza deciziei de a creste prezenta companiei israeliene pe aceasta piata, a declarat pentru NewsIn managerul Teva Pharmaceuticals Romania, Dana Stanciulescu.

Produsele Teva Pharmaceuticals sunt prezente pe piata romaneasca de aproape sase ani, in special in doua arii terapeutice: boli metabolice si scleroza multipla. Medicamentele Teva au fost comercializate pina in prezent prin intermediul unui distribuitor, Valmedica.

Vanzarile acestor produse au cunoscut cresteri importante, in special in ultimii doi ani, a precizat managerul Teva Romania. in 2005, valoarea vanzarilor a depasit opt milioane de dolari. Noua subsidiara Teva are ca obiectiv sa patrunda in topul primelor cinci companii farmaceutice din Romania in urmatorii cinci ani, iar pentru perioada urmatoare compania a prevazut lansarea pe piata a peste 40 de noi produse Teva.

La nivel mondial, Teva Pharmaceuticals face parte din primele 20 de companii si reprezinta, dupa achizitia recenta a companiei americane Ivax, numarul unu mondial in topul producatorilor de medicamente generice, cu o cifra de afaceri anuala de peste cinci miliarde de dolari. Circa 60% din cifra de afaceri la nivel global vine din vanzarile pe continentul nord-american, iar Europa si Israel contribuie inca 29%. Subsidiara din Romania va deveni operationala dupa 15 iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri