Peste 70% dintre tichetele cadou achizitionate de catre companiile din Romania sunt destinate motivarii angajatilor din departamentele interne de vanzari, cu scopul imbunatatirii rezultatelor, reiese dintr-un studiu realizat de emitentul de tichete Cheque Dejeuner Romania.

Cercetarea realizata pe un esantion de 500 de companii selectate intr-o perioada de sase luni a mai relevat faptul ca valoarea medie a unei comenzi pentru tichete cadou este putin peste 100.000 lei.

Ponderea cea mai mare in utilizarea tichetelor cadou Cheque Dejeuner Romania in campaniile de crestere a vanzarilor o au activitatile de marketing (50%), cheltuielile pentru protocol (aproximativ 1/4 din vanzari) si reclama si publicitatea (aproximativ 1/5 din vanzari). Pe ultimele locuri se afla utilizarea tichetelor pentru promovarea pe piete existente sau noi si comenzile pentru studiile de piata.

In ceea ce priveste domeniile in care activeaza aceste companii, in top se situeaza jucatori din industria auto (echipamente, mecanica si service auto), institutiile financiare, companii din FMCG, precum si producatori de articole tehnice si industriale din textile. Pe urmatoarele locuri se afla companii din domenii precum importul si distributia de produse farmaceutice, aparatura si intrumentar medical sau magazine cu articole si aparatura electronica.

„In contextul multiplelor facilitati fiscale oferite pentru achizitia tichetelor cadou, tot mai multe companii apeleaza la aceste instrumente pentru campanii de crestere a vanzarilor, fie ca este vorba despre campanii de marketing, stimulente in cadrul studiilor de piata sau pentru distribuitori. Observam un trend ascendent pronuntat in acest domeniu in general, iar in particular ne asteptam la o crestere vizibila in domeniul auto si de piese auto, unde acest tip de tichete poate fi folosit cu succes pentru recompensarea service-urile, distribuitorilor sau utilizatorilor finali”, declara Elena Pap, director general Cheque Dejeuner Romania.

Citeste si:
Sugestii de care sa tii cont atunci cand te angajezi
Sugestii de care sa tii cont...

Studiul arata ca pentru companiile farmaceutice si jucatorii de pe piata IT, tichetele cadou sunt utilizate in principal pentru campanii de recompensare a distribuitorilor si resales. In acelasi timp, managerii din zona de FMCG aleg sa foloseasca cel mai des acest tip de tichete pentru motivarea retelei nationale de distribuitori.

Cele 500 de companii incluse in studiu au achizitionat tichete cadou Cheque Dejeuner Romania in perioada octombrie 2013 – martie 2014.

Fondat in anul 1964, de la introducerea in Franta a tichetelor de masa, grupul Cheque Dejeuner este prezent in Franta, Italia, Spania, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Romania, Bulgaria, Maroc, Polonia, Portugalia, Germania, Turcia si Mexic.

Portofoliul de produse Cheque Dejeuner Romania include tichetele de masa Cheque Dejeuner, tichetele cadou Cadhoc, tichetele de cresa Cheque bebe, tichetele sociale Cheque de Services, tichetele de vacanta Cheque vacances si kiturile cadou EMOVA.

Citeste si:
Ce sa faci si ce sa nu pentru a construi relatii solide
Editorial. Vanzari si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Vanzarile, in topul preferintelor celor care isi cauta un job