Afacerile Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj din Romania, cu 37 de magazine la nivel national, au depasit pragul de 600 milioane de euro in 2013, in crestere cu 12%, depasind estimarile initiale de evolutie.

Compania miza in cursul anului trecut pe o o crestere a business-ului de 8%.

“Am incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 2,679 miliarde roni, in euro la un curs mediu de 4,419 ceea ce inseamna aproximativ 606 milioane euro. Ne-am atins si chiar depasit obiectivul,in 2012 avand o cifra de afaceri de 541 milioane de euro”, a declarat pentru wall-street.ro – Dragos Paval, presedinte si CEO al Dedeman.

In topul celor mai mari retaileri din Europa Centrala de Est

Dedeman a fost inclusa de curand in topul celor mai mari retaileri in bricolaj din Europa Centrala si de Est de catre compania de cercetare PMR. Cu vanzari care la nivelul anului 2012 au depasit pragul de jumatate de miliard de euro, Dedeman a reusit sa ia fata unor mari jucatori internationali din regiune.

Cei mai importanti jucatori din CEE sunt cu precadere subsidiare ale marilor grupuri internationale, printre care se numara francezii de la Leroy Merlin sau Castorama, cat si nemtii de la OBI.
Ucrainienii de la Epicentr ocupa pozitia a patra in top, in timp ce Dedeman se situeaza pe pozitia a cincea in clasamentul intocmit de PMR. In ceea ce priveste numarul de magazine, polonezii de la PSB Mrowka detineau la finalul anului trecut peste 150 de unitati.

Vanzari online de 4 mil. €: planuri si obiective in acest an

Dedeman a deschis in cursul anului trecut si segmentul de vanzari online, iar pentru acest an tinteste vanzari de 4 milioane de euro.
“Magazinul online este activ deja in toata Romania. Speram ca intr-un interval nu prea indepartat vanzarile online sa reprezinte procente importante din cifra noastra de afaceri. Strict pentru 2014 estimam vanzari in jur de 4 milioane de euro”, a mai precizat Dragos Paval.

Vom extinde gama de produse cu solutii disponibile doar in magazinul online

Potrivit acestuia magazinul online este un proiect in plina desfasurare. “Preocuparea noastra este aceea de a ne imbunatati permanent, atat prin gama de produse cat si prin serviciile oferite, de aceea pe viitor vrem sa imbunatatim experienta in utilizare a site-ului. In viitorul apropiat vom existende gama de produse cu solutii care vor fi disponibile doar in magazinul online.

Dedeman este in prezent cel mai mare jucator din comertul de bricolaj.

Potrivit datelor publicate la Ministerul de Finante, la nivelul anului 2012 piata de bricolaj din Romania era dominata de jucatorii romani Dedeman, Ambient (Sibiu) si Arabesque (Galati).

Conform datelor, piata de bricolaj din Romania se ridica la circa doua miliarde de euro.
Printre alti jucatori prezenti pe piata DIY (Do it Yourself) se numara Praktiker, Kingfisher (Brico Depot), Baumax, Hornbach, OBI sau Leroy Merlin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri