Compania de servicii medicale private a depus la Consiliul Concurentei o plangere impotriva practicilor anticoncurentiale ale S.C.ôCentrul Medical Unireaö SRL (CMU) pe piata serviciilor medicale private din Romania.

MedLife reclama faptul ca Centrul Medical Unirea (CMU) utilizeaza termenul de ôSpitalö si afirma in materialele publicitare, de informare si in ofertele sale comerciale ca ofera servicii spitalicesti fara a fi inregistrata cu activitati de asistenta spitaliceasca sau sanatoriala in Registrul Unic al Cabinetelor Medicale, detinut de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

ôNe dorim sa avem in Romania un mediu concurential corect, in care toti actorii de pe piata sa actioneze respectand legislatia in vigoare, principiile etice si deontologice specifice profesiei medicale si in care pacientii sa beneficieze de servicii medicale de calitate, validate de autoritatile in domeniuö, declara Ciprian Ciobanu, Director de Dezvoltare al MedLife.

ôConsideram ca folosind termenul de spital in mod nejustificat se face o publicitate inselatoare prin care clientii sunt indusi in eroare privind serviciile de care vor beneficia, se creeaza concurenta neloiala pe piata ce afecteaza toti furnizorii de servicii medicale private si, in plus, se creeaza o imagine falsa care denatureaza sensul institutiei öSpitalö asa cum este prevazut de legislatia romaneasca in vigoareö continua Ciobanu.

Conform legislatiei romane in vigoare, indiferent de forma de proprietate, spitalul trebuie sa solicite, sa obtina si sa detina autorizatie sanitara de functionare din partea Ministerului Sanatatii. In ordinul Ministerului Sanatatii nr.713 din 08.06.2004 privind aprobarea normelor de autorizare sanitara a unitatilor sanitare cu paturi, spitalul este definit ca unitatea sanitara cu paturi, de utilitate publica, care desfasoara activitate de asistenta spitaliceasca si sanatoriala.

Compania de servicii medicale Centrul Medical Unirea (CMU) a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 12,6 mil.de lei, in crestere cu circa 55% fata de 2004.

Compania de servicii medicale private MedLife a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 5 mil. euro, in crestere cu 63% fata de 2004
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri