Compania de servicii medicale private a depus la Consiliul Concurentei o plangere impotriva practicilor anticoncurentiale ale S.C.Centrul Medical Unirea SRL (CMU) pe piata serviciilor medicale private din Romania.

MedLife reclama faptul ca Centrul Medical Unirea (CMU) utilizeaza termenul de Spital si afirma in materialele publicitare, de informare si in ofertele sale comerciale ca ofera servicii spitalicesti fara a fi inregistrata cu activitati de asistenta spitaliceasca sau sanatoriala in Registrul Unic al Cabinetelor Medicale, detinut de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

Ne dorim sa avem in Romania un mediu concurential corect, in care toti actorii de pe piata sa actioneze respectand legislatia in vigoare, principiile etice si deontologice specifice profesiei medicale si in care pacientii sa beneficieze de servicii medicale de calitate, validate de autoritatile in domeniu, declara Ciprian Ciobanu, Director de Dezvoltare al MedLife.

Consideram ca folosind termenul de spital in mod nejustificat se face o publicitate inselatoare prin care clientii sunt indusi in eroare privind serviciile de care vor beneficia, se creeaza concurenta neloiala pe piata ce afecteaza toti furnizorii de servicii medicale private si, in plus, se creeaza o imagine falsa care denatureaza sensul institutiei Spital asa cum este prevazut de legislatia romaneasca in vigoare continua Ciobanu.

Conform legislatiei romane in vigoare, indiferent de forma de proprietate, spitalul trebuie sa solicite, sa obtina si sa detina autorizatie sanitara de functionare din partea Ministerului Sanatatii. In ordinul Ministerului Sanatatii nr.713 din 08.06.2004 privind aprobarea normelor de autorizare sanitara a unitatilor sanitare cu paturi, spitalul este definit ca unitatea sanitara cu paturi, de utilitate publica, care desfasoara activitate de asistenta spitaliceasca si sanatoriala.

Compania de servicii medicale Centrul Medical Unirea (CMU) a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 12,6 mil.de lei, in crestere cu circa 55% fata de 2004.

Compania de servicii medicale private MedLife a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 5 mil. euro, in crestere cu 63% fata de 2004


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Coronavirus | L’Oréal România donează produse și dezinfectant
Setari Cookie-uri