Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, a investit 100 mil. doalri in protectia mediului, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Directorul companiei, Gheorghe Dobra, spune ca emisiile cat si consumul de apa industriala ale companiei au fost reduse semnificativ in urma investitiei.

“Ne-am axat constant pe cresterea eficientei activitatii noastre si am reusit sa ne consolidam competitivitatea pe o piata foarte volatila, respectand, in acelasi timp, cele mai inalte standarde privind protectia mediului”, a declarant Gheorghe Dobra, CEO Vimetco si director general al Alro Slatina. “Am redus semnificativ consumul de energie si, desi am crescut livrarile pentru produsele cu valoare adaugata mare, am scazut drastic emisiile, cat si consumul de apa industriala”.

Prin eforturile de a proteja mediul, Alro a reusit sa isi reduca consumul de energie cu 95%.Totodata, emisiile de CO2 s-au redus cu cel putin 450.000 de tone pe an.

In urma acestor investiti compania a primit “Diploma de excelenta” pentru performante deosebite privind protectia mediului, distinctie acordata de catre autoritatea locala de mediu.

Alro este o subsidiara a Vimetco N.V., companie globala de aluminiu primar si procesat. Alro este unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, avand o capacitate de productie instalata de 265.000 tone pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri