CFR SA a anulat doua licitatii pentru lucrari de modernizare a liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria, cu o valoare totala estimata la peste 2 miliarde euro inclusiv TVA, dupa descoperirea unor "erori sau omisiuni" in documentatia proiectelor, si va relua procedurile dupa Paste.

"Decizia CFR SA de a anula cele doua licitatii pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe tronsoanele situate intre frontiera si Simeria a fost luata pentru a evita incalcarea legislatiei, intrucat in urma contestatiilor depuse s-au descoperit «erori sau omisiuni» in fisa de date si in anuntul de participare. Reluarea procedurilor va avea loc dupa Sarbatorile Pascale", a declarat purtatorul de cuvant al administratorului retelei feroviare, Oana Branzan.

Ea a adaugat ca in prezent sunt analizate toate solicitarile de clarificari si elementele contestate de catre operatorii interesati de aceste proiecte, pentru evitarea unei situatii similare, dupa reluarea procedurii. Cele doua licitatii au fost lansate in februarie, potrivit Mediafax.

Primul proiect vizeaza contractarea unor lucrari de modernizare a 60,6 kilometri de cale ferata, pe traseul Ilteu (localitate situata in Arad, la granita cu judetul Hunedoara) - Simeria (Hunedoara), proiectul impartit in doua loturi avand o valoare totala estimata la 5,45 miliarde lei (1,21 miliarde euro), cu TVA.

Pentru a doua procedura, CFR a anuntat ca asteapta oferte pentru lucrari de modernizare a 80,8 kilometri de cale ferata in judetul Arad, proiectul fiind impartit in doua loturi cu o valoare totala estimata la 4,71 miliarde lei (1,04 miliarde euro), cu TVA.

Citeste si:
CFR ofera peste 1 mld. euro pentru modernizarea a 80 km de cale ferata
CFR ofera peste 1 mld. euro...

Contractele urmau sa fie atribuite prin licitatie restransa, pentru pretul cel mai scazut, avand termen de finalizare 5 ani de la data adjudecarii. Lucrarile sunt finantate cu bani europeni, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Transport 2007-2013 si 2014-2020, si fonduri de la bugetul de stat.

Reabilitarea liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Simeria este inclusa de Guvern in lista proiectelor care vor fi finantate cu prioritate in acest din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile si de la bugetul de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CFR a reluat licitatiile: 2 mld. euro pentru 140 kilometri