Europa manifesta primele semne de revenire a economei, in timp ce cresterea va fi mai solida in Asia, dar nicio regiune a globului nu va inregistra o rata solida de expansiune in acest an, considera directorul general al grupului Deutsche Post DHL, Frank Appel, citat de CNBC.

"Credem ca 2014 va fi un an mai bun decat 2013, dar nu vom avea nicaieri o revenire masiva a economiei. Cresterea economica uriasa din trecut, din ultimii 10-15 ani, a luat sfarsit. In viitor, cresterea va accelera mai putin, va fi mai modesta", a afirmat omul de afaceri intr-un interviu acordat CNBC.

In Europa, Appel considera ca revenirea economiei este abia la inceput. "Daca guvernele vor continua sa implementeze reformele bune pe care le-au inceput, cred ca Europa va deveni mai competitiva ca niciodata. Dupa 30 de ani de deficite bugetare, este nevoie de 10 ani pentru a reveni cu adevarat. Tara mea, Germania, este un bun exemplu. Nu s-a intamplat peste noapte, dar reformele au facut Germania mai competitiva", a afirmat executivul, citat de Mediafax.

Performantele companiilor de curierat si logistica, precum Deutsche Post DHL, sunt considerate indicatori timpurii ai evolutiei activitatii economice globale, fiind printre primele firme care pot remarca trendul cererii atat din partea clientilor corporate, cat si a consumatorilor retail.

Appel anticipeaza ca Asia va continua sa inregistreze cele mai rapide rate de crestere economica din lume, in special datorita extinderii comertului intre statele asiatice. "Cresterea veniturilor care va avea loc in urmatorii 10 ani in Asia va fi fenomenala. Au nevoie de produse, de schimburi comerciale. In puncte procentuale, ratele de crestere vor incetini cu siguranta, insa cifrele absolute vor fi masive si vor crea oportunitati pentru companii ca a noastra", a continuat seful Deutsche Post DHL.

Citeste si:
Euronews, despre gestionarea deseurilor: "Romania, prostul Europei"
Dupa declansarea procedurii...

Deutsche Post DHL genereaza aproximativ 20% din afaceri in Asia si are ca tinta cresterea acestei ponderi la 30% pana in 2020.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Setari Cookie-uri