Consiliul Concurentei a decis ca CN Loteria Romana SA a beneficiat de ajutor de stat ilegal si ca urmare a dispus recuperarea de catre Ministerul Finantelor Publice a acestuia si a dobanzilor aferente.

Suma ce trebuie recuperata se ridica la 50,6 milioane lei. Aceste masuri de sprijin financiar reprezinta ajutor de stat, in conformitate cu prevederile legale in domeniul ajutorului de stat. in urma analizei efectuate de expertii Consiliului Concurentei s-a stabilit ca acest ajutor este ilegal, fiind acordat fara a fi fost notificat, si incompatibil cu un mediu concurential normal.

Totodata, Consiliul Concurentei solicita eliminarea din legislatia din domeniul jocurilor de noroc a dispozitiilor legale care instituie un tratament preferential Loteriei Romane. In cursul lunii martie 2006, Consiliul Concurentei a dispus declansarea unei investigatii avand ca obiect analiza masurilor de sprijin financiar acordate CN Loteria Romana SA, informeaza Rompres.

In cadrul investigatiei s-a constatat ca Loteria Romana a beneficiat de o serie de facilitati fiscale sub forma scutirii de la plata taxei de licenta si exceptarii de la perceperea si virarea catre stat a taxei de timbru social.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »