Consiliul Concurentei a decis ca CN Loteria Romana SA a beneficiat de ajutor de stat ilegal si ca urmare a dispus recuperarea de catre Ministerul Finantelor Publice a acestuia si a dobanzilor aferente.
Suma ce trebuie recuperata se ridica la 50,6 milioane lei. Aceste masuri de sprijin financiar reprezinta ajutor de stat, in conformitate cu prevederile legale in domeniul ajutorului de stat. in urma analizei efectuate de expertii Consiliului Concurentei s-a stabilit ca acest ajutor este ilegal, fiind acordat fara a fi fost notificat, si incompatibil cu un mediu concurential normal.

Totodata, Consiliul Concurentei solicita eliminarea din legislatia din domeniul jocurilor de noroc a dispozitiilor legale care instituie un tratament preferential Loteriei Romane. In cursul lunii martie 2006, Consiliul Concurentei a dispus declansarea unei investigatii avand ca obiect analiza masurilor de sprijin financiar acordate CN Loteria Romana SA, informeaza Rompres.

In cadrul investigatiei s-a constatat ca Loteria Romana a beneficiat de o serie de facilitati fiscale sub forma scutirii de la plata taxei de licenta si exceptarii de la perceperea si virarea catre stat a taxei de timbru social.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri