Actionarii companiei Alro din Slatina au aprobat astazifuziunea cu compania Alum Tulcea, informeaza un comunicat al producatorului de aluminiu din Slatina, publicat de Bursa de Valori Bucuresti. Astfel, peste 89% din actionariat a fost de acord cu inceperea procesului de absorbtie a companiei tulcene, anunta oficialii implicati in acest proces.

Fuziunea cu Alum reprezinta o etapa a strategiei de integrare pe verticala aplicata de Marco Industries, actionarul majoritar al producatorului de aluminiu.

Alro detine o participatie de 92,7% din actiunile Alum. Alro va participa cu circa 90 mil. euro la majorarea de capital realizata de Alum in acest an.

Marco Industries BV, care detine actiuni reprezentwld 85,2630 % din capitalul social a fost reprezentata de Serban-George Patriciu, in timp ce
Fondul .Proprietatea S.A., care detine actiuni reprezentand 10,0539 % din capitalul social, a fost prezent prin Razvan Codrut Pop.

In acelasi timp, Cone, care detine actiuni reprezentand 3 ,2212 % din capitalul social, a fost reprezentata de Dragos-Adrian Voncu.

Compania Alum Tulcea a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de peste 1 mil. euro , comparativ cu pierderi de 4,8 mil. euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Alro a inregistrat in 2005 o crestere cu 11% a productiei de aluminiu turnat si aliaje de aluminiu, pana la nivelul de 243.600 de tone. Compania s-a concentrat anul trecut pe productia de bunuri cu valoare adaugata mare, care reprezinta circa 90% din totalul livrarilor Alro. Pentru 2006, Alro isi propune cresterea productiei pana la 260.000 de tone.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Alro si-a redus pierderile anul trecut