Teraplast, unul dintre cei mai mari producatori de sisteme in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 262,27 milioane lei, in crestere cu 15,74% fata de 2013, pe fondul evolutiilor prognozate pe fiecare dintre cele patru linii de business ale companiei – Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule si Tamplarie termoizolanta, atat pe piata interna, cat si pe piata externa.

„In 2014, avem in plan sa consolidam si sa dezvoltam ceea ce am realizat anul trecut, cand Teraplast a revenit pe profit dupa trei ani de pierderi. Masurile operationale implementate in 2013 au creat premisele pentru evolutiile vizate anul acesta, au creat stabilitate. Suntem in acest moment, pe anumite linii de business, in topul jucatorilor din piata (tevi PVC, granule sau lambriuri), iar pe alte segmente avem in plan cresterea cotei de piata (profile tamplarie). Realizarea acestor obiective va avea la baza in special dezvoltarea si imbunatatirea sistemelor deja lansate in piata, precum si lansarea unor noi produse care sa aduca plus valoare portofoliului Teraplast”, a declarat Traian Simion, director general Teraplast.

Compania Teraplast si-a propus pentru acest an un program de investitii in valoare de peste 5,85 milioane lei, o mare parte a acestei sume urmand sa fie directionata inspre achizitia de noi echipamente.

Teraplast estimeaza pentru 2014 o valoare a EBITDA de 25 milioane lei, fata de 19,63 milioane lei in 2013, adica o rata a acestui indicator de 9,53%. Conform estimarilor din bugetul de venituri si cheltuieli, profitul net se va cifra anul acesta la aproximativ 7,70 milioane lei, fata de 5,20 milioane lei in 2013.

Cei mai importanti actionari ai companiei sunt Dorel Goia (35,33%) si SIF Banat-Criana (11,34%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri