Compania Electrica a inregistrat in primul trimestru al anului curent, pierderi de patru milioane de lei, la o cifra de afaceri de 278 de milioane de lei.
Profitul brut obtinut de Electrica, fara filiale, a fost de 10 milioane de lei, iar cifra de afaceri, conform rezultatelor consolidate, a fost de 1,2 miliarde de lei, informeaza Mediafax.

Pentru primul trimestru al anului 2005, rezultatele financiare cuprindeau si pe cele ale sucursalelor de intretinere si a serviciilor enegetice, care ulterior s-au separat si au format Electrica Serv. "In primul trimestru din 2005, Electrica, fara filialele de distributie, avea in componenta opt sucursale de intretinere si servicii energetice, care la 8 martie 2005 au devenit filiala cu personalitate juridica, Electrica Serv", a declarat agentiei Mediafax directorul financiar al Electrica, Constantin Chivulescu.

Scaderea veniturilor a fost provocata si de aprecierea leului fata de euro, in conditiile in care o parte a operatiunilor comerciale ale companiei sunt derulate prin raportare la moneda europeana, a precizat Chivulescu.

Rezultatele centralizate ale grupului Electrica, care includ si veniturile filialelor privatizate, obtinute in intervalul ianuarie-martie 2005, indica o cifra de afaceri de 2,46 miliarde de lei si un profit brut de 236 milioane de lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri