Compania Electrica a inregistrat in primul trimestru al anului curent, pierderi de patru milioane de lei, la o cifra de afaceri de 278 de milioane de lei.

Profitul brut obtinut de Electrica, fara filiale, a fost de 10 milioane de lei, iar cifra de afaceri, conform rezultatelor consolidate, a fost de 1,2 miliarde de lei, informeaza Mediafax.

Pentru primul trimestru al anului 2005, rezultatele financiare cuprindeau si pe cele ale sucursalelor de intretinere si a serviciilor enegetice, care ulterior s-au separat si au format Electrica Serv. "In primul trimestru din 2005, Electrica, fara filialele de distributie, avea in componenta opt sucursale de intretinere si servicii energetice, care la 8 martie 2005 au devenit filiala cu personalitate juridica, Electrica Serv", a declarat agentiei Mediafax directorul financiar al Electrica, Constantin Chivulescu.

Scaderea veniturilor a fost provocata si de aprecierea leului fata de euro, in conditiile in care o parte a operatiunilor comerciale ale companiei sunt derulate prin raportare la moneda europeana, a precizat Chivulescu.

Rezultatele centralizate ale grupului Electrica, care includ si veniturile filialelor privatizate, obtinute in intervalul ianuarie-martie 2005, indica o cifra de afaceri de 2,46 miliarde de lei si un profit brut de 236 milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
UNTRR: modificarea legii RCA va recrea dezechilibrele grave