Grupul german Bayer va prelua, pentru 10,4 miliarde euro (14,2 miliarde de dolari), divizia de medicamente fara prescriptie si produse de ingrijire personala a companiei americane Merck & Co., lider pe piata din Statele Unite.

Afacerile combinate ale diviziilor de profil ale celor doua grupuri au totalizat anul trecut 5,5 miliarde euro (7,4 miliarde de dolari), potrivit unui comunicat publicat marti de Bayer.

Compania cu sediul la Leverkusen va deveni astfel numarul doi la nivel mondial in domeniul medicamentelor si produselor de ingrijire care pot fi comercializate fara prescriptie medicala. Divizia Merck care face obiectul preluarii activeaza pe segmentele medicamentelor impotriva racelii, alergiilor si afectiunilor sinusurilor, produse de ingrijire a pielii si medicamente gastrointenstinale.

Bayer a intrat totodata intr-un parteneriat strategic cu Merck pe segmentul farmaceutic, compania germana urmand sa primeasca 1 miliard de dolari si sume ulterioare in functie de atingerea unor tinte de vanzari. Preluarea diviziei Merck va fi finantata printr-un credit punte aranjat de Bank of America Merrill Lynch (SUA), BNP Paribas (Franta) si Mizuho (Japonia), care va fi sindicalizat catre un grup mai mare de banci.

Bayer anticipeaza sinergii de 200 milioane de dolari pe an in zona costurilor si 400 milioane de dolari in privinta veniturilor incepand din 2017, cu un efect pozitiv imediat asupra profitabilitatii. Totodata, grupul estimeaza ca va cheltui in 2014 si 2015 aproximativ 500 milioane de dolari pentru realizarea tranzactiei si combinarea celor doua divizii, potrivit Mediafax.

Divizia Merck preluata de Bayer are sediul in New Jersey si detine doua fabrici in SUA si cate una in Canada si China, la care se adauga centre de cercetare in SUA. Dupa fuzionarea cu divizia de profil a Bayer, sediul operatiunilor se va muta in cartierul general al Bayer din statul New Jersey.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri