"Majorarea de capital social cu terenuri apartinand Electrica este aproape finalizata. Probabil numai actele mai sunt de semnat. E.ON va trebui sa mai plateasca o suma mica, undeva intre 100.000 si 200.000 de euro, in orice caz sub 200.000 pentru a ramane actionar majoritar al Electrica Moldova", a spus purtatorul de cuvant al E.ON Moldova. Potrivit lui Luca, posibilitatea ca Electrica sa faca aceasta majorare de capital la filiala privatizata a fost trecuta in contractul de privatizare, informeaza NewsIn.

La randul sau, directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu, a confirmat, miercuri, pentru NewsIn, ca aceasta majorare de capital social va avea loc si a mai spus ca pana in prezent nu a avut nici o negociere cu reprezentantii E.ON Energie pentru vanzarea pachetului suplimentar de actiuni.

Compania germana de utilitati E.ON a ajuns sa detina in schimbul a 100 milioane de euro un pachet de 51% din actiunile Electrica Moldova, achitand 31,4 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 24,62% din actiuni si operand apoi o majorare de capital social. La finele anului trecut, in urma aplicarii mecanismului de ajustare, E.ON a mai platit catre Electrica suma de 836.894 de euro. Dupa preluarea Electrica Moldova, E.ON a decis sa restructureze compania si sa-i schimbe numele in E.ON Moldova.

Compania distribuie si furnizeaza energie electrica in judetele Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui si Neamt. La momentul privatizarii, avea peste 1,3 milioane de clienti.