Politistii care au verificat firmele de panificatie din Capitala au dat 14 amenzi, in valoare de peste 62.000 de lei si au descoperit la unele societati controlate fapte de evaziune fiscala, pentru care vor fi deschise dosare de cercetare, prejudiciul estimat in aceste cazuri fiind de 500.000 lei, scrie Mediafax.

Patruzeci de firme de panificatie din Bucuresti sunt verificate de politistii de la investigarea fraudelor, potrivit unor oficiali din Politia Capitalei.

Echipele de control au constatat la unele dintre firmele verificate fapte de evaziune fiscala, pentru care vor fi intocmite opt dosare penale. Prejudiciul produs de firmele suspectate de evaziune fiscala a fost estimat, pana in prezent, la aproximativ 500.000 de lei.

De asemenea, au fost date 14 amenzi, in valoare totala de peste 62.000 de lei, iar politistii au verificat si o suta de autovehicule.

Actiunea este in desfasurare, iar la finalul acesteia vor fi comunicate rezultatele finale obtinute in urma verificarilor.

Citeste si:
Strazile din Bucuresti nu au mai fost spalate si aspirate de trei luni
Green Report: Strazile din...

Oficiali din Politia Capitalei au declarat ca politistii verifica daca reprezentantii societatilor comerciale din domeniul panificatiei comit infractiuni de evaziune fiscala, in contextul reducerii, anul trecut, a TVA-ului la paine de la 24 la 9%.

Sursele citate au precizat ca pentru verificari au fost mobilizati aproximativ o suta de politisti.

Sursa foto: Panificatie, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bucuresti: eco-vouchere de 9.000 de lei, in schimbul masinii poluante
Setari Cookie-uri