Actionarii companiei Aeroteh sunt chemati sa decida majorarea capitalului social al companiei cu 5,68 milioane lei, de la 2,68 milioane, in prezent, la 8,37 milioane lei, prin emiterea de actiuni noi, a informat miercuri un comunicat, trasmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Majorarea de capital se va efectua prin emiterea unui numar de 2,27 milioane de actiuni noi cu o valoare nominala de 2,5 lei. Profitul realizat de companie in anul 2005, de peste 3,58 milioane lei, va fi folosit la majorarea de capital social.

Din aceasta suma se vor emite 1,43 milioane de actiuni, care vor fi acordate gratuit actionarilor inregistrati in registrul actionarilor la data de inregistrare care va fi decisa de membrii adunarii generale. Fiecare actionar va primi 1,3382 actiuni noi pentru o actiune veche detinuta. Rotunjurile se vor face in minus, in cazul in care fractiunile sunt sub 0,5 actiuni si in plus, daca se depaseste o jumatate de actiune, se mentioneaza in comunicat.

Restul sumei destinate majorarii de capital va proveni din aportul in numerar pe care il vor aduce actionarii. Din cele 2,1 milioane lei noi vor fi emise 840.000 actiuni. Actionarii inscrisi in registru la data de inregistrare pot subscrie 0,7829 actiuni pentru fiecare actiune veche detinuta, la pretul de 2,5 lei. Dreptul de preferinta poate fi exercitat timp de o luna de la publicarea deciziei in Monitorul Oficial.

Deciziile ii vor afecta pe toti cei care detin actiuni la data de 19 septembrie 2006, se mentioneaza in comunicatul companiei. Totodata actionarii vor decide asupra intentiei conducerii companiei de a achizitiona patru apartamente apartinand PAS Aeroteh,la un pret ce va fi stabilit de compania de evaluare Rom Consulting Co SRL. La adunarea generala pot participa actionarii care vor detine actiuni la data de 17 august 2006.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si