Grupul de distributie a produselor IT Flamingo International a inchis recent cateva magazine in incercarea de a-si optimiza operatiunile in urma incorporarii la mijlocul lunii mai a lantului de electrocasnice Flanco in structura companiei, au declarat ieri reprezentantii companiei.
"Incepand cu acest moment a fost demarat procesul de integrare, proces care are alaturi de integrarea operationala a celor doua echipe si o latura de integrare si optimizare a locatiilor celor patru lanturi de magazine Flanco, Flanco World, Flamingo Computers si FutureShop", a declarat pentru NewsIn presedintele Flamingo Computers, Eduard Samson.

Flamingo Computers, divizia grupului care administreaza lantul de magazine Flamingo, a renuntat recent la noua magazine in opt orase ale tarii. "Consideram ca posibilitatea optimizarii retelelor de magazine, avand in vedere complementaritatea acestora din punctul de vedere al aplasamentelor, orase si amplasare in cadrul orasului, al suprafetelor de vanzare, al gamelor de produse si al segmentelor de clienti carora acestea se adreseaza, reprezinta una dintre cele mai importante sinergii ce se genereaza prin achizitii de genul Flamingo - Flanco", a adaugat Eduard Samson.

El nu a precizat costurile recentei relocari, acestea fiind parte din costurile totale ale fuziunii intre cele doua lanturi. "In urma transformarilor din aceasta perioada, transformari ce se pot intinde pe un interval de pana la doi ani si care presupun pe langa aceste inchideri de locatii si deschiderea altora va rezulta o structura de magazine moderne, eficiente, competitive, cu trasaturi distincte, bine individualizate", a spus Eduard Samson.

Grupul tinteste o cifra de afaceri de 160 milioane de euro in 2006, respectiv o cota de piata de 20%, desi piata de retail in Romania a inceput anul in scadere.

Oficialii Flamingo sustin ca piata de profil a scazut cu 10-15%, insa vanzarile companiei la sase luni au scazut cu doar cinci%, acestia fiind optimisti ca compania isi va atinge cota de piata prognozata pentru 2006.

Actionarul principal al grupului este Dragos Cinca cu un pachet de actiuni de 41,5%. Principalii actionari minoritari sunt Oresa Ventures, Deutsche Bank Group si Florin Andronescu, care detin impreuna circa 28,8% din capitalul companiei. Magazinele grupului comercializeaza produse din domeniul IT si produse electrocasnice, concurand cu piata de profil cu Altex si Domo.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri