Studiile de fezabilitate pentru proiectul de 1,1 miliarde euro al constructiei hidrocentralei Tarnita-Lapustesti, pentru care Hidroelectrica a platit 3,5 milioane euro, nu contin toate concluziile privind oportunitatea sau nu a derularii acestei investitii, potrivit Departamentul pentru Energie.

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a transmis Consiliului de Administratie al Hidro Tarnita, firma de proiect infiintata in 1 noiembrie 2013, sa prezinte un plan de actiuni, conform caruia proiectul hidrocentralei sa beneficieze de informatiile obtinute in urma realizarii studiilor, chiar daca acestea nu contin toate concluziile privind fezabilitatea sau nefezabilitatea proiectului.

"Departamentul pentru Energie solicita Consiliului de Administratie al Hidro Tarnita sa finalizeze studiile de fezabilitate privind proiectul in cauza la costuri minime, cu o eficienta ridicata in cheltuirea banilor societatilor de stat prezente in actionariat. Proiectul Tarnita (judetul Cluj - n.r.) este unul strategic pentru Romania", potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie, informeaza Mediafax.

Corpul de Control al Departamentului pentru Energie a inceput in 5 mai o analiza privind felul cum au fost cheltuita, in perioada 2003-2014, suma de 15,6 milioane de lei, fara TVA, pe studii de fezabilitate pentru Tarnita. Hidroelectrica este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Citeste si:
Paypoint: Romanii prefera sa plateasca facturile in numerar
Paypoint: 20% dintre romani...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Nicolescu verifica banii pentru proiectul Tarnita