Reasezarea strategica a afectat profitul Europharm in 2005

Producatorul farmaceutic a inregistrat anul trecut o scadere cu 98% a profitului net

Producatorul farmaceutic Europharm SA Brasov, detinut de grupul britanic GlaxoSmithKline, a inregistrat anul trecut o scadere cu 98% a profitului net pana la 363.000 de lei (100.000 de euro) comparativ cu 2004, evolutie cauzata de schimbarea strategiei si fluctuatia cursului valutar.

In acelasi timp, cifra de afaceri a companiei s-a micsorat cu 31,5% la 56,9 milioane lei (15,7 milioane euro), potrivit datelor financiare ale firmei. "Schimbarea inregistrata in cifra de afaceri a Europharm SA 2005 versus 2004 este rezultatul unei reasezari strategice incepute la sfarsitul anului 2004, atat prin intermediul procesului de rebranding al grupului Europharm (inclusiv rebranding-ul ulterior al unora dintre brandurile Europharm - Eurovita, de exemplu), dar este si rezultatul unei realinieri a portofoliului produs la Europharm, inca in desfasurare", a declarat, marti, Roberto Musneci, vicepresedintele si directorul regional pentru Europa de Sud si Est al GSK, informeaza Mediafax.

El a precizat ca aceasta realiniere a portofoliului este menita sa duca la constituirea unui grup de produse mai bine adaptate la cererea existenta la nivelul pietei farmaceutice romanesti. Europharm Brasov este unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Romania, aflandu-se in primii zece jucatori de pe piata.

GlaxoSmithKline a achizitionat, in 1998, 65% din capitalul grupului Europharm Brasov. In 2003, Europharm a trecut integral in proprietatea GSK, care detine controlul complet al activitatilor de productie si distributie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri