Producatorul farmaceutic a inregistrat anul trecut o scadere cu 98% a profitului net
Producatorul farmaceutic Europharm SA Brasov, detinut de grupul britanic GlaxoSmithKline, a inregistrat anul trecut o scadere cu 98% a profitului net pana la 363.000 de lei (100.000 de euro) comparativ cu 2004, evolutie cauzata de schimbarea strategiei si fluctuatia cursului valutar.

In acelasi timp, cifra de afaceri a companiei s-a micsorat cu 31,5% la 56,9 milioane lei (15,7 milioane euro), potrivit datelor financiare ale firmei. "Schimbarea inregistrata in cifra de afaceri a Europharm SA 2005 versus 2004 este rezultatul unei reasezari strategice incepute la sfarsitul anului 2004, atat prin intermediul procesului de rebranding al grupului Europharm (inclusiv rebranding-ul ulterior al unora dintre brandurile Europharm - Eurovita, de exemplu), dar este si rezultatul unei realinieri a portofoliului produs la Europharm, inca in desfasurare", a declarat, marti, Roberto Musneci, vicepresedintele si directorul regional pentru Europa de Sud si Est al GSK, informeaza Mediafax.

El a precizat ca aceasta realiniere a portofoliului este menita sa duca la constituirea unui grup de produse mai bine adaptate la cererea existenta la nivelul pietei farmaceutice romanesti. Europharm Brasov este unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Romania, aflandu-se in primii zece jucatori de pe piata.

GlaxoSmithKline a achizitionat, in 1998, 65% din capitalul grupului Europharm Brasov. In 2003, Europharm a trecut integral in proprietatea GSK, care detine controlul complet al activitatilor de productie si distributie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri