ExxonMobil Exploration and Production Romania, parte a grupului american ExxonMobil, va plati 286,4 milioane de lei (80,2 milioane de dolari) in urmatorii doi ani companiei Schlumberger pentru lucrari aferente explorarii si forajului petrolier in Marea Neagra.

ExxonMobil a incheiat in aprilie si mai doua contracte cu Schlumberger, ambele prin negociere. Contractul incheiat in 6 mai are o valoare de 202,3 milioane de lei (56,7 milioane de dolari) si a fost incheiat pe o perioada de doi ani.

Al doilea acord, de 84,1 milioane de lei (23,5 milioane de dolari), a fost atribuit in 3 aprilie, pentru o perioada similara de timp. Grupul american Schlumberger este lider pe piata mondiala a serviciilor pentru industria petroliera, scrie Mediafax.

ExxonMobil si OMV Petrom deruleaza in comun proiecte de explorare a mai multor perimetre petroliere din Marea Neagra. Cele doua companii au anuntat in 2012 o descoperire semnificativa de gaze in Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

Citeste si:
Concurenta a amendat cu 3...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Farmec începe producția a două noi produse igienizante pentru mâini
Setari Cookie-uri