ExxonMobil Exploration and Production Romania a acordat, in ultima jumatate de an, prin negociere, contracte de 185,15 milioane dolari pentru pentru lucrari aferente explorarii, forajului petrolier in Marea Neagra si pentru transportul angajatilor si materialelor pe platformele petroliere.

Un contract de 52,23 milioane dolari a fost acordat in decembrie anul trecut firmei Tidewater Cyprus Limited Cyprus pentru servicii de vase de asistenta pe mare pentru un program de forare in Marea Neagra. Tot in decembrie 2013, Tidewater Cyprus Limited a mai primit un contract de 17,67 milioane dolari pentru vase de ancorare si de manipulare.

Grup Servicii Petroliere, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, a castigat un contract de 13,65 milioane dolari pentru inchierierea de vase de aprovizionare pe mare. Un alt contract, de 80,2 milioane dolari, a fost dat companiei Schlumberger pentru lucrari aferente explorarii si forajului petrolier in Marea Neagra. Grupul american Schlumberger este lider pe piata mondiala a serviciilor pentru industria petroliera.

De asemenea, ExxonMobil Exploration and Production Romania, parte a grupului american ExxonMobil, va plati 21,4 milioane de dolari unei firme canadiene pentru inchirierea unor elicoptere care sa asigure transportul pe platformele de foraj marin din Marea Neagra. Contractele au fost acordate prin negociere si se vor derula pe o perioada de doi ani, scrie Mediafax.

ExxonMobil Exploration and Production Romania si OMV Petrom deruleaza in comun proiecte de explorare a mai multor perimetre petroliere din Marea Neagra. Cele doua companii au anuntat in 2012 o descoperire semnificativa de gaze in Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei.

Citeste si:
ExxonMobil are in plan investitii de 1,2 MLD. dolari in Marea Neagra
ExxonMobil are in plan...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si