Vanzarile de utilaje Caterpillar (CAT) isi continua declinul pe fondul crizei globale in domeniul constructiilor, inregistrand o scadere de 13% la nivel global in primul trimestru al acestui an, piata din Asia raportand o scadere de 25% in primul trimestru al acestui an, conform datelor publicate de companie.

Vanzarile Caterpillar din luna aprilie isi continua declinul pe piata din Asia dupa ce in lunile februarie si martie au inregistrat scaderi de 17%, respectiv 20%. Regiunea Europei, Africii si a Orientului Mijlociu a consemnat a scadere pentru grupul american, de 24% in luna aprilie, in timp ce regiunea Americii de Sud (Latine) a adus un regres record de 28% in luna aprilie.

Trebuie sa citesti si Liviu Neagu, presedintele distribuitorilor de utilaje in constructii: Piata este ca o jucarie yoyo.Trebuie luate masuri urgente

Compania a inregistrat in anul 2013 venituri nete de 55,66 de miliarde de dolari, in scadere fata de 65,88 miliarde de dolari, cat a raportat in anul 2012. Segmentul de consutrctii industriale a fost singurul care a raportat cresteri de pana la 17% in luna aprilie, in timp ce zona de resurse a avut scadere chiar si de 70%, se mai arata in raportul Caterpillar.

In Romania, echipamentele Caterpillar sunt comercializate prin intermediul distribuitorului Bergerat-Monnoyeur, unic importator al marcii CAT. Afacerile Bergerat-Monnoyeur s-au ridicat in 2012 la circa 29 de milioane de euro si un profit net de peste un milion de euro, potrivit datelor publicate de companie la Ministerul de Finante.

Citeste si Seful unui producator de utilaje in constructii: Lucrarile ieftine de acum vor necesita reabilitari care vor costa Romania o avere!

Sursa foto: bm-cat.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri