Compania feroviara din Bulgaria are in plan introducerea unui tren care sa asigure legatura directa intre Sofia si Budapesta prin traversarea podului Calafat-Vidin. Operatorii cailor ferate din Romania si Ungaria sunt consultati in acest sens.

Trenul va fi inclus, probabil in noul program care va intra in vigoare din decembrie, a declarat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor de la Sofia Anton Ginev pentru agentia bulgara Focus, citata de Novinite. Introducerea trenului Sofia-Budapesta va reface legatura dintre Bulgaria si Europa Centrala, a adaugat el.

Calea ferata Vidin-Sofia urmeaza traseul axei Atena-Sofia-Budapesta-Viena-Praga-Nürnberg/Dresda, precum si Coridorul de Transport Pan-European IV si coridorul de transport de marfa Orient, noteaza Novinite, potrivit Mediafax.

Romania si Bulgaria au inaugurat in iunie anul trecut podul Calafat-Vidin, dupa ce proiectul, pentru care a fost semnat un acord inca din martie 2000, a fost intarziat mai multi ani din cauza fondurilor insuficiente. Primul pod care leaga Romania de Bulgaria, intre Giurgiu si Ruse, a fost deschis in anul 1954.

Citeste si:
Coronavirus | Bulgarii aplaudă de la balcoane medicii care luptă cu...
Coronavirus | Bulgarii...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Un tren a fost cuprins de flăcări. Pasagerii s-au evacuat la timp
Setari Cookie-uri