McDonald's anunta returnarea catre actionari a 20 de miliarde de dolari pana in 2016, prin dividente si rascumparari de titluri. Astfel, cheltuielile pentru stimularea actiunilor, care au urcat cu doar 2% in ultimele 12 luni, nu vor fi majorate, informeaza Bloomberg.

Planul reprezinta o majorare de pana la 20% a fondurilor returnate detinatorilor de titluri in perioada 2011-2013, se arata intr-un comunicat al companiei. McDonald’s intentioneaza totodata sa vanda 1.500 de magazine, in sistem de franciza, pana in 2016, mai ales in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si regiunea Asia-Pacific.

Actiunile McDonald’s au o evolutie stearsa, in timp ce compania nu reuseste sa isi majoreze vanzarile, pe fondul increderii scazute a consumatorilor in economie si a concurentei crescute din partea altor operatori de fast-food-uri, potrivit Mediafax.

Titlurile McDonald’s sunt in declin cu 1,3% la bursa din New York, iar in ultimele 12 luni au avansat cu 2,1%, comparativ cu cresterea de 16% a indicelui Standard&Poor’s 500. Compania a raportat luna trecuta un profit sub asteptarile analistilor, pe fondul scaderii vanzarilor in Statele Unite.

Antreprenorul Catalin Chis,...
Citeste si: Catalin Chis, rulaj de 12 mil. euro din Grafitti PR, APS, Noah Watches


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Dividende generoase la Romgaz: castigul brut ajunge la 13%