Grupul Lukoil, al doilea mare producator de petrol din Rusia, a inregistrat o scadere cu o treime a profitului din primul trimestru, acesta ajungand la 1,73 miliarde de dolari. Principalele cauze sunt deprecierea rublei si pierderile inregistrate pentru unele proiecte din Africa si din vanzarea unor active.

In perioada similara a anului trecut, profitul grupului s-a situat la 2,59 miliarde de dolari. Analistii consultati de Bloomberg anticipau profit de 2,1 miliarde de dolari. Rezultatul din primele trei luni ale acestui an au fost afectate de o pierdere de 358 milioane de dolari din vanzarea catre Sinopec China a 50% din compania Caspian Investment Resources, cu operatiuni in Kazahstan, potrivit Bloomberg.

Lukoil a informat ca a vandut participatia la Caspian Investment Resources cu 1,2 miliarde de dolari. Deprecierea rublei a avut, de asemenea, un impact negativ semnificativ asupra profitului. Moneda Rusiei s-a depreciat cu peste 10% in primele trei luni ale anului, din cauza crizei din Ucraina, noteaza Mediafax.

Producatorul de petrol a raportat si o pierdere de 270 de milioane de dolari din tranzactii valutare.
Veniturile au crescut de la 33,8 miliarde de dolari in primul trimestru al anului trecut la 35,7 miliarde de dolari.
Grupul rus este prezent in Romania cu o rafinarie in Ploiesti si o retea de peste 300 de benzinarii.

Haine romanesti: de unde poti...
Citeste si: De unde poti cumpara imbracaminte 100% produsa in Romania


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Rusia urmareste indeaproape desfasurarea THAAD in Romania