Holcim, Cimpor Cimentos de Portugal si alti patru producatori de ciment au fost amendati in Brazilia cu 3,1 miliarde reali (1,4 miliarde dolari) pentru ca au colaborat la fixarea preturilor si impartirea clientilor, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.

Producatorii de ciment vor fi obligati sa vanda din active si se vor confrunta cu restrictii in privinta finantarii de la banci de stat, dupa ce au format un cartel de fixare a preturilor, a declarat Vinicius Carvalho, presedintele autoritatii de reglementare, Cade.

Brazilia a inregistrat pierderi de 700 de milioane de dolari pe an din cauza ca producatori de ciment care controleaza peste 85% din piata de profil au impiedicat concurenta, potrivit Cade.

Grupul Lafarge, al doilea mai producator de ciment dupa Holcim, nu a fost penalizat intrucat a incheiat un acord cu Cade in 2007 in cadrul caruia a platit o amenda de 43 de milioane de reali (21 milioane dolari) si s-a angajat sa inceteze orice fel cde practica anticoncurentiala. Companiile penalizate pot contesta decizia autoritatii de reglementare in justitie.

Reactia retailerului Auchan...
Citeste si: Reactia Auchan dupa amenda de 7,8 mil. euro primita de la Concurenta


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Apa Nova nu accepta amenda de la DSP si spune ca apa este potabila