Quattro Pavimente Tehnice, parte a grupului de firme Menatwork, primul si unicul producator de pardoseli tehnice suprainaltate din Sud-Estul Europei si distribuitor de pardoseli pentru orice suprafata pedonabila, mizeaza in acest an pe o crestere de 20% a cifrei de afaceri, la peste 17 milioane de lei (cca. 4 mil. euro), dupa ce anul trecut rulajul companiei se ridica la 14,5 milioane de lei, in crestere cu 40% fata de 2012.

La nivelul anului 2011 cifra de afaceri inregistrata de companie s-a ridicat la 7,8 milioane de lei, iar in 2010 a fost de 5,3 milioane lei.

”Pentru 2014 tintim afaceri cu 20% mai mari. Estimarile noastre se bazeaza pe noile proiecte pentru cladiri de birouri anuntate, pe cresterea exporturilor companiei, dar si introducerea de noi produse in portofoliu. Pardoselile suprainaltate sunt o necesitate pentru cladirile de birouri, in special”, a declarat Adrian Mihailovici, director de productie al Quattro.

Potrivit informatiilor companiei, pardoselile tehnice suprainaltare reprezinta 50% din cifra de afaceri, iar restul de 50% - solutii pentru pardoseli, parchet din lemn, parchet laminat, mocheta in role, mocheta in dale, linoleum, PVC, cauciuc, pardoseli sportive si pardoseli de exterior.

Quattro Pavimiente detine trei linii de productie la nivel local cu o capacitate anuala de 500.000 de mp/an. Anul trecut au iesit pe portile fabricii 150.000 mp de pardoseli suprainaltate, intr-o fabrica cu o suprafata ce se ridica la circa 3.000 de mp.

2014, anul in care focusul va fi pe productie si export

Din 2005 si pana in prezent compania a realizat investitii totale de peste doua milioane de euro, iar pentru anul in curs vizeaza o noua investitie pentru o linie de productie dedicata fabricarii panourilor incapsulate. ”Cererea pentru pardoselile cu panouri incapsulate este in continua crestere, iar la noi in tara nu se produce acest tip de pardoseala. Investitia la linia de productie de panouri incapsulate se ridica la aproximativ 200.000 de euro”, a mai precizat Adrian Mihailovici.

Cresterea ponderii exporturilor in totalul business-ului este o alta directie strategica pe care compania se focuseaza in 2014. Exporturile reprezinta 15% din totalul afacerilor pentru Quattro Pavimente. Principalele tari catre care compania exporta sunt Bulgaria, Moldova, Serbia sau Cehia. Pentru 2014 reprezentantii companiei estimeaza ca 20% din productie va ajunge pe pietele externe.

”Suntem singurii producatori de pardoseli tehnice suprainaltate din Sud-Estul Europei, ceea ce inseamna ca in aceasta zona avem un potential mare de crestere. Pentru vecinii nostri este mai facil sa importe produsele din Romania decat din China, spre exemplu. Daca pe parcurs apare o problema, ne gasesc aici, lucru care nu se intampla cand produsul provine de pe alte continente. Suntem competitivi atat din punctul de vedere al capacitatii de productie, al raportului calitate - pret, dar si al flexibilitatii. Anul acesta dorim sa crestem ponderea exporturilor la 20% din totalul productiei”, a mai spus Adrian Mihailovici.

Pe langa productia pardoselilor suprainaltate, Quattro Pavimente Tehnice aduce in Romania parchet din lemn, parchet laminat, mocheta in role, mocheta in dale, linoleum, PVC, cauciuc, pardoseli sportive, pardoseli epoxidice, pardoseli de exterior.

Green Gate, Nusco Tower, Barba Center, Bob Tower, Tower Center, Sediul Unicredit Tiriac Bank sau City Gate Tower sunt doar cateva dintre proiectele realizate cu pardoseli suprainaltate de la Quattro Pavimente Tehnice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri