Saint-Gobain Glass Romania, cel mai mare producator local de sticla, a inregistrat o crestere cu 10% a cifrei de afaceri anul trecut, evolutia business-ului fiind sustinuta, in principal, de lansarea productiei de sticla laminata in cadrul fabricii de la Calarasi, se arata intr-un comunicat al grupului.

„Lansarea noii linii de productie din septembrie 2013 a contribuit considerabil la cresterea business-ului local in cursul anului trecut. Astfel, aproximativ 5% din majorarea inregistrata in 2013 a fost determinata doar de lansarea productiei de sticla laminata in fabrica de la Calarasi”, a declarat Cosmin Popescu, directorul de marketing al Saint-Gobain Glass Romania. Potrivit reprezentantului companiei, capacitatea de productie a noii linii ajunge la aproximativ 2 milioane de metri patrati, sticla laminata produsa la Calarasi fiind comercializata atat pe piata interna, cat si pe cea externa.

In ceea ce priveste destinatia noului tip de sticla, acesta se adreseaza in proportie de 80% pietei rezidentiale, iar restul, de 20% din productie, este destinata proiectelor nonrezidentiale – atat comerciale, cat si office.

Cand vine vorba de productia Saint-Gobain Glass Romania, in total, in fabrica din Calarasi, aceasta ajunge anual la 21 de milioane de metri patrati de sticla float. Din aceasta, aproximativ 10 milioane de metri patrati este supusa unui proces de acoperire metalica in cadrul liniei de sputerizare magnetronica, iar alte 2 milioane de metri patrati de sticla (atat float, cat si sputerizata) intra pe noua linie de laminare.

Afacerile grupului francez Saint-Gobain in Romania, prezent la nivel local prin patru companii, au crescut cu 5% anul trecut, depasind pragul de 700 milioane lei (160 mil. euro). Grupul francez este prezent in Romania cu patru companii, respectiv Saint-Gobain Construction Products (cu diviziile Rigips, Isover, PAM si Weber), Saint-Gobain Glass Romania (cu diviziile Glass si Abrazivi) MTI Impex si Brodrene Dahl. Grupul Saint-Gobain are in Romania 1.100 de angajati si 12 linii de productie, pe opt platforme industriale.

Grupul Saint-Gobain opereaza in 64 de tari si numara peste 190.000 de angajati la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri