Energy Holding va alimenta cu electricitate toata reteaua de benzinarii a Petrom si 40 de depozite de gaze naturale ale aceleiasi companii, au confirmat reprezentantii furnizorului de energie electrica

Energy Holding este principalul furnizor de energie electrica pentru OMV Petrom, in urma castigarii unei licitatii privind atribuirea unui contract de furnizare pentru o perioada de doi ani. Printre prevederile contractului se afla si posibilitatea alimentarii cu energie electrica a unui numar de peste 600 de benzinarii si a 40 de depozite de gaze naturale.

"Consider ca acest contract reflecta nivelul de incredere ridicat pe care OMV Petrom il are fata de Energy Holding si serviciile sale. Am colaborat excelent in cadrul contractului de furnizare pentru Divizia de Explorare & Productie a celei mai mari companii petroliere din Romania si suntem increzatori ca vom avea o relatie foarte buna si in continuare", a declarat pentru NewsIn, presedintele Energy Holding, Enrique Ferrer.

Energy Holding si Petrom au semnat, in februarie 2006, un contract privind furnizarea de electricitate pentru desfasurarea activitatii a 1.000 de schele de extractie a petrolului.

Energy Holding este unul dintre primii intermediari in afaceri cu energie, asa-numiti traderi, care au aparut pe piata romaneasca. Pentru anul in curs, compania estimeaza, potrivit datelor publicate in presa, o crestere cu 36% a cifrei de afaceri in euro, comparativ cu nivelul de 235,55 milioane de euro (848 milioane de lei) raportat anul trecut, majorarea datorandu-se in principal contractului incheiat cu Petrom.

Petrom este cea mai mare companie petroliera din Romania. Profitul net al Petrom a crescut in primul trimestru al anului in curs cu 211% fata de intervalul similar din 2005 ajungand la 881 milioane de lei (circa 247 milioane de euro), pe fondul unei cifre de afaceri in crestere cu 54%, la 3,126 miliarde de lei (circa 877 milioane de euro). Compania a anuntat ca majorarea profitului a fost determinata, in principal, de cresterea preturilor petrolului pe pietele internationale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Petrom si-a dublat profitul trimestrial
Setari Cookie-uri