Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a carui firma este implicata in dosarul retetelor false pentru bolnavii de cancer, a fost preluat in stare foarte grava de la locuinta sa din Sibiu si transportat la spital, suse judiciare afirmand ca acesta a cazut de la un etaj al casei sale, scrie Mediafax. Omul de afaceri a decedat in urma saltului, iar sursele judiciare confirma teoria sinuciderii. Aceleasi surse au declarat ca omul de afaceri a lasat o scrisoare prin care isi explica gestul.

[Update- 18:00] Surse judiciare au declarat, marti, corespondentului Mediafax, ca omul de afaceri Ilie Vonica, proprietarul Grupului Polisano, s-a aruncat de la una dintre teresele locuintei sale, de la o inaltime de circa opt metri.Aceleasi surse spun ca omul de afaceri a lasat in locuinta sa de pe strada Andrei Muresanu din municipiul Sibiu o scrisoare in care isi explica gestul.

Documentul este scris de mana si are cinci pagini, dar familia a insistat ca acesta sa nu fie dat publicitatii, adauga sursele citate. Vecinii familiei Vonica spun ca au vazut agitatie mare, marti, la orele pranzului, in curtea familiei si cred ca problemele din ultima perioada "l-au rapus" pe omul de afaceri.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, a declarat corespondentului Mediafax ca echipa operativa a incheiat cercetarea la fata locului, insa, in lipsa unui certificat medico-legal, nu se poate concluziona daca a fost sau nu vorba despre o sinucidere. "Cercetarile in acest caz continua. Se asteapta rezultatul necropsiei pentru a se stabili cu certitudine daca exista sau nu suspiciuni cu privire la deces", a declarat Luciana Baltes. La randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu, Bianca Sabau, a precizat ca Ilie Vonica a suferit "un stop cardio-respirator prin cadere de la inaltime".

"Pacientul a fost gasit inconstient de catre echipajul SMURD. Pe durata transportului au fost efectuate manevre de resuscitare", a declarat Bianca Sabau. Manevrele de resuscitare au continuat si odata ce Ilie Vonica a ajuns la una dintre clinicile sale din municipiul Sibiu, insa medicii nu l-au mai putut salva, pacientul suferind o ruptura de aorta. Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit, marti dupa-amiaza, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns dupa ce a cazut de la etajul vilei sale, iar prima ipoteza a anchetatorilor era ca barbatul a incercat sa se sinucida, sarind de la etaj.

[Stirea Initiala] Ilie Vonica a fost transportat la spital marti dupa ce a cazut de la unul dintre etajele locuintei sale din Sibiu."La 112 a fost inregistrat un apel prin care se anunta ca un barbat a cazut de la unul dintre etajele unui imobil de pe strada Andrei Muresanu din Sibiu, in curtea imobilului", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes.

Aceasta a precizat ca un echipaj de Politie a mers la adresa respectiva si urmeaza sa stabileasca ce s-a intamplat. Surse din randul anchetatorilor afirma ca barbatul cazut de la etajul casei sale este proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica.

Barbatul a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat la una dintre clinicile sale din municipiul Sibiu. Surse medicale au precizat ca Ilie Vonica a fost gasit in stop-cardiorespirator de catre echipajul SMURD si se afla in sala de operatie a Clinicii Polisano, avand "sanse minime de supravietuire". Una dintre ipotezele anchetatorilor este ca omul de afaceri s-ar fi aruncat de la etaj.

Omul de afaceri Ilie Voica este proprietarul grupului Polisano, din care face parte si lantul de farmacii Reteta, la care luna trecuta au avut loc perchezitii in dosarul retelor false, in care au fost arestate ulterior noua persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, fals intelectual si uz de fals, infractiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica si sotia sa, Ioana Vonica, au fost audiati in 20 mai la Politia Capitalei. Potrivit procurorilor, reprezentantii societati care detine lantul de farmacii "Reteta" ar fi inregistrat in contabilitate facturi fictive de achizitii de medicamente de la societati "fantoma". Astfel, in baza a aproximativ 1.100 de retete false pentru medicamente oncologice si hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienti care nu au beneficiat de acestea, reprezentantii societatii au decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri