Auchan, in prezent cel mai mare retailer din Romania, cu un total de 31 de magazine la nivelul intregii tari, dupa preluarea operatiunilor Real la nivel local, a modernizat centrul comercial din cartierul bucurestean Titan, in urma unei investitii de doua milioane de euro.

“Amenajarea efectiva a spatiului a durat circa sase luni, timp in care au fost realizate investitii atat la suprafata, in amenajarea spatiului, dar si in instalatii. Practic, centrul comercial Iris Titan Shopping Center si galeria comerciala Auchan Titan au fost reunite sub un singur nume, in urma unei investitii ce s-a ridicat la doua milioane de euro”, a declarat Tatian Diaconu, directorul Immochan Romania, divizia de real estate a grupului francez.

Potrivit acestuia, spatiul de legatura dintre Iris Titan si Auchan a fost spart, iar legatura dintre cele doua centre comerciale va deservi unei “piatete”. “Lucrarile s-au efectuat in timpul noptii fara a incurca in vreun fel activitatea comerciantilor din timpul zilei. Pentru amenajarea spatiului a fost necesara spargerea unui perete si modernizarea unui spatiu de circa 400 de metri patrati”, a completat Tatian Diaconu.

Conform datelor Auchan Romania, investitiile realizate de catre compania franceza in magazinul din Titan s-au ridicat de la deschidere si pana in prezent la 5-6 milioane de euro, fara a lua in calcul si investitia initiala in centrul comercial care s-a ridicat la 20 de milioane de euro. Reprezentantii companiei franceze au mai aratat ca centrul comercial este tranzitat anual de 12 milioane de clienti, 70% dintre acestia fiind clienti exclusivi ai hipermarketului Auchan.

Auchan Titan va avea din nou cinematograf

Noul centru comercial unit sub numele de Auchan Titan va beneficia in urmatoarele saptamani si de un nou cinematograf, dupa ce compania care administra spatiul comercial in urma cu cativa ani a decis inchiderea zonei de divertisment, din lipsa de clienti.

“Vom deschide un cinematograf Cinegrand. Este o chestiune de cateva saptamani pana cand acesta va fi inaugurat”, a aratat compania de property management a Auchan. Potrivit informatiilor companiei franceze in momentul de fata spatiu centrului comercial Auchan Titan este inchiriat in proportie de 100%.

Alte doua centre comerciale in constructie. Primul ar putea fi inaugurat chiar la finalul acestui an

Auchan se afla in plin proces de dezvoltare la nivel local, dupa preluarea retelei Real. Compania franceza dezvolta in prezent doua centre comerciale – unul in Bucuresti, in zona Drumul Taberei si unul in Brasov – la proiectul Coresi Brasov. “Investitiile necesare pentru cele doua proiecte se vor ridica la circa 70 de milioane de euro. In ritmul actual de lucru preconizam ca primul centru comercial va fi inaugurat in iarna acestui an, mai precis cel din cartierul bucurestean Drumul Taberei. In prima parte a anului viitor vom inaugura si centrul comercial din Brasov”, a mai aratat reprezentantul Immochan.

Inaugurat in anul 2006, centrul comercial Auchan Titan include un hipermarket Auchan de 16.000 metri patrati si o galerie de 8.000 metri patrati. Ulterior, in 2008, a fost completat de o zona de retail, lansata la acea vreme sub numele Iris Titan, adaugand alti 6.000 metri patrati de magazine. In prezent, numarul magazinelor, restaurantelor si spatiilor de servicii se ridica la 130.

Immochan Romania a fost infiintata in ianuarie 2012 si administreaza noua galerii comerciale: trei in Bucuresti - Auchan Titan, Auchan Vitan si Auchan City Crangasi - si 6 in tara - galeria din Centrul Comercial Auchan Pitesti (Bradu), Craiova-Craiovita, Sibiu, Brasov-Eliana Mall, Bacau si Targu Mures-Sud, totalizand 35.000 de metri patrati de suprafata inchiriabila.

Sursa foto: Patrick Vrabie | WALL-STREET.RO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri