Bogdan Chiritoiu (foto), actualul presedinte al Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu, fost sef al instututiei, si deputatul PSD Daniel Barbulescu si-au depus candidatura la functia de presedinte al autoritatii de concurenta.

In total, un numar de 17 candidaturi au fost admise de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, in urma cercetarii efectuate de Comisia de verificare a candidaturilor din punct de vedere al conditiilor de numire prevazute de Legea concurentei, potrivit unui anunt publicat pe site-ul autoritatii, dat publicitatii de Mediafax.

Pentru pozitia de presedinte al Consiliului au fost depuse trei candidaturi, respectiv Bogdan Chiritoiu, Gheorghe Oprescu, predecesorul lui Chiritoiu la sefia institutiei, si Daniel Barbulescu, deputat PSD, potrivit unor surse apropiate procesului de selectie. Cele 17 candidaturi vizeaza un post de presedinte, doua de vicepresedinte si doua de consilieri de concurenta. Plenul Consiliului Concurentei are sapte membri, din care cinci pozitii sunt vacante. Potrivit surselor citate, Oprescu si Barbulescu si-au depus candidaturile si pentru alte pozitii decat cea de presedinte.

Pentru posturile de vicepresedinte si consilieri de concurenta, printre candidati se numara mai multe persoane care lucreaza sau au mai lucrat in Consiliul Concurentei, precum Alexe Gavrila, fost vicepresedinte in Consiliul Concurentei, Adrian Dodita, inspector de concurenta, Nicolae Serdin, inspector de concurenta, Dragos Vasile, membru in plenul Consiliului. Un alt candidat este Bogdan Chetreanu, fost comisar in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Toti cei 17 candidati vor fi intervievati de Colegiului Consultativ al Consiliului Concurentei, iar lista celor declarati calificati va fi transmisa Guvernului. Lista avizata de Guvern va fi transmisa in Parlament, iar candidatii vor fi audiati de comisiile de specialitate. Dupa audierea in Parlament, lista finala va fi transmisa catre presedintele tarii, care va da avizul final.

Citeste si:
PROFI preia 18 magazine ale retailerului prahovean MAYA
Tranzactie in retail: PROFI...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Globalworth, sub lupa Concurentei pentru o noua tranzactie imobiliara